Discover the finest spaces
Delen

Een balans tussen moderne design en historische waarde: The Dylan lanceert nieuwe kamers

Voor dit prestigieuze project werd de hulp ingeschakeld van de bekende Nederlandse interieur ontwerper Remy Meijers. Het rustgevende van dit interieur is terug te vinden in het eerste deel van de naam ‘Serendipity’ of terwijl sereen. Echter de gehele naam vat de essentie van de nieuwe collectie eigenlijk echt mooi samen; “ons stukje serendipiteit – een ‘onverwachts goede ontdekking’.”

De Serendepity Collection – rooms
De gerenoveerde kamers kenmerken zich door een geraffineerde balans tussen modern design en historische waarde. Hoge ramen benadrukken de ruimtelijkheid van de kamers en omlijsten het uitzicht over de prestigieuze Keizersgracht. Het gebruik van luxueuze stoffen en natuurlijke materialen zoals de Wengé houten vloeren brengen deze kamers tot leven. General Manager, René Bornmann reageert vol trots;  “ondanks ons ambitieuze tijdspad, is het eindresultaat betoverend. Een belangrijke factor daarbij is de succesvolle samenwerking met de interieurarchitect, de gedeelde gedrevenheid en focus op kwaliteit.”

De Jacob van Campen Suites
In het Serendipity gebouw kregen de twee Signatuur Suites een eigen karakter en naamstelling mee. Jacob van Campen gaf The Dylan eerder al zijn kenmerkende monumentale entreepoort. Als eerbetoon, zijn de twee Signatuur Suites, gelegen in het verlengde van deze poort, naar Jacob van Campen vernoemd.

Als één van Nederlands bekendste architecten verwierf hij zijn bekendheid met het koninklijk Paleis op de Dam en de Stadschouwburg op het Spui.

 

The Dylan Amsterdam
In 1999 opende ’s werelds eerste boetiek hotel haar deuren, op de plek waar nu The Dylan Amsterdam is gevestigd. Dit luxe hotel staat bekend om de subtiele combinatie tussen modern en klassiek design, toegewijd personeel en als geliefde locatie voor hen die van kwaliteit houden. Het hotel bestaat uit twee zeventiende- eeuwse grachtenpanden aan de Keizersgracht- een van Amsterdams meest bekende grachten, in het hart van trendy winkeldistrict “de negen straatjes”. The Dylan Amsterdam kenmerkt zich door zijn intieme sfeer, waar gasten verzekerd zijn van de meest toegewijde aandacht en service.

Remy Meijers
De keus is op Remy gevallen omdat hij in zijn projecten niet alleen aandacht besteedt aan de grote lijnen, maar ook aan kleine details. Juist zijn aandacht voor de kleinste details zorgen dat een ‘Remy Meijers’ interieur aanvoelt als een tweede huis; een thuis. Bij zijn ontwerpen vallen alle stukjes als een puzzel in elkaar. Ze stralen met hun perfectie eenvoud en rust uit. Het zijn juist die punten die ook The Dylan nastreeft voor haar gasten; persoonlijke aandacht, een oase van rust, een stukje thuis buiten je eigen huis.

 

 

.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.