Discover the finest spaces
Delen

DWDD Pop-up Museum in Amsterdam vanaf januari 2015 open

De Wereld Draait Door opent in het nieuwe jaar een pop-up museum in het centrum van Amsterdam. Het televisieprogramma, dat dit jaar tien jaar bestaat, richt samen met een aantal van haar vaste gasten een deel van het Allard Pierson Museum in met werk uit de depots van tien grote musea in Nederland. Een van die musea is het Centraal Museum Utrecht. Het pop-up museum met als thema ‘Verborgen Kunstenaars’ wordt op 29 januari voor vier maanden geopend.

Tien gastconservatoren
De tien DWDD gastconservatoren zijn ieder aan een museum gekoppeld. Daar gaan zij in de kelders op zoek naar werk van verborgen meesters. In het Allard Pierson Museum is voor ieder museum één zaal beschikbaar, die geheel naar het idee van de gastconservator wordt ingericht. Op 21 november waren de conservatoren te gast in het televisieprogramma om hun keuzes aan te kondigen.

“In het Allard Pierson Museum is voor ieder museum één zaal beschikbaar, die geheel naar het idee van de gastconservator wordt ingericht.”

 

Het Centraal Museum
Cécile Narinx, hoofdredactrice van Harper’s Bazaar, heeft als gastconservator voor het Centraal Museum in Utrecht gekozen. Samen met modeconservator Ninke Bloemberg ging Narinx het depot van het museum in op zoek naar bijzondere werken.

Naast oude en moderne kunst, mode, stadsgeschiedenis, vormgeving en het dick bruna huis, is ook de grootste Rietveld-collectie ter wereld te vinden in het Centraal Museum. Het museum beschikt over verschillende ruimtes voor meetings en events. Onlangs opende het museum haar nieuwe Tuinzaal met een ruimte voor 150 personen, een ruimte voor 100 personen, een boardroom voor 12 personen en een groot terras.

Conservator en museum
De complete lijst van gastconservatoren en musea:
Cécile Narinx – Centraal Museum in Utrecht
Jasper Krabbé – Stedelijk Museum Amsterdam
Herman Pleij – Museum Catharijneconvent
Halina Reijn – Museum de Fundatie
Marc-Marie Huijbregts – Van Abbemuseum
Nico Dijkshoorn – Het Drents Museum
Pieter van Vollenhoven/Nico de Haan – Rijksmuseum/Bijzondere Collecties van de UvA
Joost Zwagerman – Gemeentemuseum Den Haag
Fidan Ekiz – Nederlands Fotomuseum
Jan Mulder – Groninger Museum

[Foto’s: Allard Pierson Museum | Centraal Museum Utrecht]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.