Discover the finest spaces
Delen

Duurzame events? Doe inspiratie op tijdens ADE

Duurzaamheid tijdens evenementen draait allang niet enkel meer om het gescheiden inzamelen van afval. Geen plastic rietjes meer in drankjes of het serveren van biologisch en lokaal eten wordt steeds meer de norm. Ook locaties spelen hierop in met compleet groene wanden, waterbesparende kranen en hergebruikte meubelen bijvoorbeeld. Wat zijn de volgende stappen die je kunt nemen bij het organiseren van een event? Het conferentieprogramma van het Amsterdam Dance Event wijdt hier met ADE Green een hele dag aan in het DeLaMar Theater.

ADE is natuurlijk vooral bekend door de vele dj’s en muzikanten die ‘s avonds en ‘s nachts overal in Amsterdam optreden. Er is echter ook een uitgebreid dagprogramma met lezingen, panels en discussies onder andere over de muziekindustrie, technologie en duurzaamheid. Dit jaar vindt alweer de zevende editie van ADE Green plaats op 18 oktober. Centraal staan strategieën die de (muziek)evenementensector op milieu- en sociaal gebied kunnen veranderen. Interessant voor organisatoren van festivals en feesten, maar ook voor andere soorten evenementen.

DeLaMar
DeLaMar Theater in Amsterdam centrum

ADE Green

Onlangs werd bekend welke zeven onderwerpen centraal staan tijdens ADE Green. Zo pitchen zes ondernemers tijdens het onderdeel Innofest hun innovaties op het gebied van duurzaamheid. Deze innovaties zijn allemaal toe te passen tijdens evenementen en kunnen dus voor een flinke dosis inspiratie zorgen. Het onderdeel Frequent Flyers gaat in op de impact van (zakelijke) vliegreizen en wat je daar zelf aan kunt veranderen. Ook interessant is het onderwerp Circular Festivals waar wordt besproken wat er moet gebeuren en wat er nodig is om een compleet circulair festival te organiseren.

In het panel The Art of Campaigning wordt besproken hoe je actie kunt voeren voor bijvoorbeeld een duurzamere samenleving in muziek en tijdens evenementen. Hoe kun je voor een positieve impact zorgen en de overheid overtuigen om actie te ondernemen?
Het volledige programma en de sprekers van ADE Green worden begin september bekend gemaakt.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.