Discover the finest spaces
Delen

Dutch Design Week 2016: Innovatieve toevoegingen aan je locatie

Inspirerende exposities

Dutch Design Week is al vijftien jaar een begrip in de internationale designbranche. Eindhoven staat tijdens dit jaarlijkse evenement negen dagen lang in teken van design. Met meer dan 300 evenementen op bijna honderd locaties is er ook dit jaar veel te zien. Wij deden inspiratie op bij een aantal interessante projecten en zetten deze op een rij!

Philips Lightfall

Philips Lighting presenteert de première van Philips Lightfall in het restaurant van evenementenlocatie de Kazerne. De installatie bestaat uit een cirkel van lichtstrips die de bezoekers zelf kunnen besturen. In het midden is een cirkel uitgelicht, waarin de bewegingen gemeten worden en met je bewegingen laat je als het ware ‘druppels licht’ vallen. Deze installatie is de eerste in zijn soort en zou in andere vormen een bijzondere toevoeging zijn op evenementen.

DSC_0802

Reflecting Holons

De bewegende installatie Reflecting HOLON speelt met het breken en reflecteren van licht en kleur. Michiel Martens en Jetske Visser gebruiken de natuur – die altijd in beweging is – als inspiratie voor hun werk. De Holons spiegelen kleur en vangen licht op, waardoor ze lijken te gloeien. De objecten hebben veel weg van zeepbellen, maar deze hoef je niet op te blazen. Ze bestaan uit flinterdunne strips bevestigd aan een ronddraaiende as. Ze creëren de illusie van een sferische vorm die het licht breekt en verstrooit zoals een zeepbel dat zou doen. In tegenstelling tot zeepbellen kunnen de Holons moeiteloos in stand gehouden worden. Het is een design wat lijkt te leven, wat altijd in beweging blijft.

57efb71e61167 Acoustic Tapestries

De wandkleden in de expositie ‘Acoustic Tapestries’ van Nicolette Brunklaus zien er niet alleen goed uit, maar dragen ook bij aan de akoestiek in de ruimte waar ze hangen. Nicolette is naar Marokko gereisd om daar te leren over de eeuwenoude techniek van het traditionele handknopen. De combinatie van het traditionele handwerk met de hedendaagse technieken en design maakt deze collectie uniek. Door het gebruik van puur wol in verschillende diktes en lagen hebben de kleden een geluiddempende werking. Breng de rust naar je vergaderruimte, deze kleden kunnen perfect gebruikt worden als akoestische panelen!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.