Discover the finest spaces
Delen

Dutch Dance Experience komt naar Amsterdam

Het is een van Nederlands grootste exportproducten: dancemuziek. Grote namen van Nederlandse komaf als Tiësto, Hardwell en Afrojack draaien over de hele wereld plaatjes en zijn in het buitenland misschien nog wel populairder dan hier. Hoe komt het toch dat wij daar zo groot in zijn? In een poging die vraag te beantwoorden introduceert House of Dj’s de Dutch Dance Experience: een interactieve ervaring waar bezoekers een tocht maken door de Nederlandse dance-historie, kunnen kijken naar live sets en zelfs zelf muziek kunnen maken.

Initiatiefnemer Arnold van der Leden licht toe: “Die enorme dancescene die wij hier in Nederland al decennia hebben is ongekend groot. Het is opmerkelijk dat zo’n klein land al zo lang voorop loopt in de scene. Wij bij House of Dj’s dachten: dat verdient een locatie.”

Dutch Dance Experience Amsterdam

Amsterdam

Die locatie komt nu in de hoofdstad, wat ook nog eens het centrum van de dancescene is. “Het originele plan voor de locatie was Breda omdat House of Dj’s daar gevestigd is, maar uiteindelijk is gekozen voor de meer voor de hand liggende optie Amsterdam. We zijn in gesprek met de gemeente over de locatie. Die heeft aangegeven dat ze liever niet in het centrum ons initiatief zien, maar de ambitie is wel om binnen de ring te zitten. We hebben al verschillende locaties vanuit de markt aangeboden gekregen, onder andere in Oost, Noord en Zeeburg,” aldus Arnold.

Dutch Dance Experience

Wat heeft de Dutch Dance Experience straks allemaal te bieden? Arnold: “Een beleving op basis van vier pijlers. In de eerste plaats, de naam doet het al vermoeden: de Experience. Bezoekers kunnen middels interactieve schermen een duik nemen in de historie van de Nederlandse dancemuziek, en in een ‘party elevator’ wanen bezoekers zich bijvoorbeeld in een technofeest onder een viaduct. Zo kun je het echt ervaren.”

Dutch Dance Experience Amsterdam

Studio’s

Daarnaast moet de locatie als tweede pijler ook een platform bieden voor dj’s. Arnold ziet veel potentie in de synergie tussen die elementen. “We richten muziekstudio’s in op de locatie waar muziek geproduceerd kan worden. Het idee is dat dj’s er komen werken, en de bezoekers kunnen die dj’s dan weer aan het werk zien. Zo komt het wel heel dichtbij.”

Derde component van de experience is een café op de locatie, en als laatste pijler is er het digitale aspect van de experience. Dat wil zeggen dat er veel gewerkt wordt met interactieve digitale faciliteiten om de beleving te versterken.

De ambitie is om 2019 de eerste gast te verwelkomen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.