Discover the finest spaces
Delen

Duizenden BMX-rijders in Ahoy Rotterdam

’S werelds beste BMX’ers strijden in Ahoy Rotterdam om het eremetaal tijdens de Wereldkampioenschappen BMX.

Van 23 tot en met 27 juli maken 250 elite en 2.500 internationale challenge rijders Rotterdam tot dé BMX hoofdstad van de wereld. Niet alleen Nederlandse rijders als Laura Smulders, Jelle van Gorkom, Twan van Gendt en Raymon van der Biezen maken hun opwachting, ook Olympische kampioenen Mariana Pajón en Māris Štrombergs vertonen hun kunsten tijdens de Wereldkampioenschappen in Rotterdam.

Spetterende show

Wat het WK in Rotterdam bijzonder maakt, is dat het publiek vlakbij de baan kan zitten. De fietscrossers verwachten een orkaan van geluid tijdens de wedstrijden. BMX’er Raymon Van der Biezen: “Qua licht en geluid kun je er een hele vette show van maken. En ik ben er heilig van overtuigd dat dat ook gaat gebeuren. Ik heb de organisator er over gesproken en die is hele mooie dingen van plan.”

BMX events

Maar er is nog meer te beleven in Rotterdam. Tijdens het WK zijn er diverse side-events die een bezoek meer dan waard zijn. Neem bijvoorbeeld het BMX-museum waar u alles te weten komt over de geschiedenis van BMX, de BMX-bioscoop waar een unieke BMX-film wordt getoond of laat zelf uw kunsten zien op de mobiele BMX-baan.

Genoeg ingrediënten om van het WK een spektakel te maken en deze bijzondere sport een impuls te geven.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.