Discover the finest spaces
Delen

Doorstart voor Het Amsterdamse Proeflokaal in Amsterdam Zuid

Het noodlijdende restaurant Het Amsterdamse Proeflokaal heeft een doorstart gemaakt met een nieuwe eigenaar. Ondernemer Gert Blom, die jarenlang chef en eigenaar was van restaurant Amarone in Rotterdam, nam het enorme pand over en ging begin deze maand open. Het restaurant serveert nu eenvoudige gerechten met internationale invloeden, maar Blom staat ook open voor grote zakelijke events.

Het Amsterdamse proeflokaal op het Stadionplein in Amsterdam opende in april 2017 en sloot eind januari dit jaar vanwege een faillissement. Gert werd benaderd door schuldeisers met de vraag of hij interesse had in een overname. “Het pand heeft enorme potentie en is goed uitgerust. De gast kan rekenen op lekker eten in een informele sfeer. Ik stel de kaart samen en zal er regelmatig aanwezig zijn, maar ik sta niet dagelijks in de keuken”, aldus de Rotterdammer. 

Het Amsterdamse Proeflokaal
Nieuwe eigenaar en chef-kok Gert Blom.

Het Amsterdamse Proeflokaal

Het pand van Het Amsterdamse Proeflokaal is maar liefst 1800 vierkante meter groot. Hierdoor leent het zich goed voor allerlei soorten evenementen. De vorige eigenaren verhuurden op de eerste verdieping verschillende ruimten voor vergaderingen, presentaties, bedrijfsfeesten of borrels. Gert zegt vooralsnog niet te willen verbouwen en spreekt over mogelijkheden voor events, presentaties en bedrijfsfeesten: “Wij kunnen in één ruimte tot 1000 personen kwijt, daarin zouden we in Amsterdam wel eens uniek kunnen zijn. Gasten kunnen parkeren in de eigen parkeergarage onder het gebouw tegen marktconforme tarieven.” 

Al het personeel, 24 mensen, zijn ook overgenomen bij de doorstart. Ook heeft Gert de intentie dat het restaurant een opleidingscentrum blijft voor horecaleerlingen van het ROC van Amsterdam.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.