Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de winnaars van de Gouden Giraffe Event Awards 2016

De Gouden Giraffe Event Awards 2016 zijn uitgereikt, de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse evenementen. Tijdens een verrassende show in evenementenlocatie DeFabrique vielen er dit jaar vijf gouden beeldjes te winnen, in de categorieën Relatie Events, Brand Events, Beurzen, Congressen, Interne Events. Daarnaast werd een Zilveren Giraffe uitgereikt aan de winnaar van de publieksprijs.

In dit overzicht vind je alle winnaars en natuurlijk de locaties waar deze prijswinnende events plaatsvonden!

De winnaars van de Gouden Giraffe Event Awards 2016:

Relatie Events: Accenture Innovation Awards. Locatie: DeFabrique

In 2016 reikte Accenture voor de tiende keer de Innovation Awards uit, het grootste event voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. Voor de derde keer vond dit event plaats in DeFabrique.

Uit het juryrapport: Een jaarrond innovatieprogramma voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten, mondde uit in een instituut van een event. Dynamisch, diverse werkvormen en innovatie.

Brand Events: Opening Jheronimus Bosch 500 (Artishock Events & Marketing). Locatie: Den Bosch

Artishock Events & Marketing won de prijs voor de opening van de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie. Tijdens de openingsceremonie van de tentoonstelling in het Noordbrabants Museum werden vele wonderlijke figuren uit het werk van de kunstschilder tot leven gebracht. De tentoonstelling trok 442.000 bezoekers, afkomstig uit 81 landen.

Uit het juryrapport: Den Bosch koos voor een heel mooi, overdonderend en vooral effectief concept, waarmee het openingsevenement een enorme stroom bezoekers richting Den Bosch leidde en dat zorgde voor een heuse merkboost voor de stad Den Bosch.

Beurzen: Innovation Expo (Event Consortium). Locatie: Filmmuseum EYE, A Lab, Tolhuistuin

De Innovation Expo vond plaats in Amsterdam tijdens het EU Voorzitterschap, en stond in het teken van de Sustainable Urban Delta. Het Event Consortium, een combinatie van S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Congressen, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie, liet het event plaatsvinden op de oevers van het IJ. In het bloeiende innovatieve gebied Overhoeks kregen ruim 250 innovatieve projecten een podium. Het event vond plaats in en rondom de locaties EYE, A-Lab en Tolhuistuin. Het event trok 5500 bezoekers.

Uit het juryrapport: Good old medium beurs omgetoverd in een festivalachtig en laagdrempelig concept, waardoor publiek en experts echt met elkaar in contact kwamen en mede door de samenwerking van 5 verschillende bureaus een grote impact bloot werd gelegd.

Congressen: Toekomst van de Gezondheidszorg (WOMEN Inc.). Locatie: Corpus Congress Centre

Op het Congres Toekomst van de Gezondheidszorg zette WOMEN Inc het onderwerp gendersensitieve gezondheidszorg op de kaart. Tijdens het congres werd bekend gemaakt dat er 12 miljoen euro wordt vrijgemaakt om te investeren in onderzoek naar gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen, en zegden verschillende sleutelfiguren uit de gezondheidszorg toe hun verantwoordelijkheid op dit thema te gaan nemen. Evenementenlocatie Corpus werd tijdens het congres erg mooi ingezet, met als sprekend voorbeeld de geveldecoratie van een vrouw in een mannenlichaam.

Uit het juryrapport: Het congres zette bij verschillende instantie een lastig onderwerp bovenaan de agenda: gendersensitieve gezondheidszorg. Met als klap op de vuurpijl de live toezegging van 12 miljoen extra budget voor onderzoek op dit onderwerp.

Interne Events: The Heartbeats van Pop Vriend Seeds (D&B Eventmarketing). Locatie: nvt.

Groentezadenveredelingsbedrijf Pop Vriend Seeds greep haar zestigjarig bestaan aan om de kernwaarden – of de ‘heartbeats’ – van het bedrijf nog eens extra onder de aandacht te brengen. D&B Eventmarketing stelde een uitgebreide jubileumkalender samen, met activiteiten op verschillende locaties. Waaronder een pop-up restaurant in een eigen kas van het bedrijf. Op deze manier werd iedere kernwaarde tijdens een speciale activiteit uitgediept.

Uit het juryrapport: Een strategisch traject dat perfect is neergezet, waardoor bedrijfstrots en tevredenheid van het personeel tot grote hoogte steeg.

Publieksprijs: Allerhande kerstfestival (XSAGA). Locatie: Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht vormde in het tweede weekend van december het sprookjesachtige decor van het Allerhande Kerstfestival. Tijdens dit speciale driedaagse festival biedt supermarktketen Albert Heijn bezoekers inspiratie met de lekkerste recepten en laatste trends voor het kerstdiner. De hele locatie werd omgebouwd tot een bijzondere mix van foodfestival en kerstmarkt, met voor de 36.000 bezoekers van alles te beleven en proeven.

Verrassen, verbazen en verwonderen

De 550 gasten van de awardshow zelf werden vervolgens binnen een awardconcept van XSAGA volledig verrast. Zo kregen zij eerst een video met alle genomineerden te zien in een verder lege loods, om vervolgens meegenomen te worden naar de marktplaats der creativiteit in de imposante Copraloods. Presentator Dennis Weening nam het publiek mee langs 5 gouden caravans waar steeds weer op een verrassende wijze de winnaar per categorie bekend werd gemaakt. Zo knalde er vuurwerk en confetti door de locatie, maar gaf ook Cora van Mora acte de présance en kwam uit één van de caravans zelfs de 55-koppige Advendo-fanfare uit Sneek tevoorschijn.

“Verbazen, verwonderen en verrassen, dat is de basis van ons vak om tot impactvolle communicatie en marketing te komen en dat wilden we dan ook overbrengen op onze eigen gasten,” aldus Sjoerd Weikamp van het organiserende EventBranche.nl. “Samen met DeFabrique, XSAGA, Bijman Audiovisueel, hoofdsponsor Partyrent.com en de overige 35 partners. Dat lukte!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.