Discover the finest spaces
Delen

Dit is wat je wél kan doen tijdens de lockdown komende weken

Zaterdag 18 december kondigde de Rijksoverheid een nieuwe harde lockdown aan. Hierbij geldt een verbod voor alle (zakelijke) fysieke evenementen. De nieuwe maatregelen duren zeker tot en met 14 januari. Daarna wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Tot die tijd mogen er dus geen meetings of events georganiseerd worden. Niet fysiek in ieder geval. Het is natuurlijk een nieuwe tegenslag, maar afgelopen anderhalf jaar heeft onze branche geleerd om te gaan met een verschuiving van fysiek naar online. Dit is wat je komende weken wel kan doen! 

Livestream business in plaats van fysieke events

Bastiaan Bakker is eigenaar van een events en marketing bedrijf. “Voor corona uitbrak, was ik voornamelijk gefocust op fysieke evenementen,” vertelt hij. “Toen de coronacrisis uitbrak in 2020 werd alles vrijwel meteen stopgezet.” Bastiaan speelde al snel in op het organiseren van online events en de livestream business.

Nu de Rijksoverheid een nieuwe harde lockdown heeft aangekondigd, komen er al nieuwe aanvragen binnen voor het organiseren van online events. “Online gaan is, nu we weer in een complete lockdown zitten, voor bedrijven de enige optie om nog íets met het personeel te kunnen doen qua kerst en oud en nieuw,” vertelt hij. “Dus mijn gouden presentatiepak hangt ook de komende weken weer klaar om veel in te zetten als host voor bedrijfsfeesten en quizzen!”

Online videorondleidingen

Je was het misschien niet van plan, want iedereen ging er vanuit dat we komende weken ondanks een aantal beperkingen, evenementen konden organiseren. Deze tegenslag vraagt om gezellige content. Iets waar je vrolijk van wordt en geïnspireerd door raakt. Voor onze Open Locatiedag gingen een aantal locaties hard aan de slag om een toffe videorondleiding te maken. Deze deelden we al eerder, maar er is geen betere tijd om je nog eens mee te laten nemen door deze locaties. Pak een kop koffie, een glas glühwein of een rood wijntje en ga er voor zitten. Deze 15 locaties nemen jou mee tijdens een videorondleiding van achter jouw computer of telefoon!

  • Deel één van de videorondleidingen met onder andere Muziekgebouw aan ‘t IJ en Gooiland vind je hier.
  • Het tweede gedeelte van de videorondleidingen met locaties als SS Rotterdam en het Spoorwegmuseum hier!

Coronaproof uitjes

Ondanks de lockdown, is er een uitzondering gemaakt voor bepaalde buitensporten zoals schaatsen. Dat is goed nieuws voor de Winterfabrique: it giet oan! Zij openden zaterdag hun schaats- en curlingbanen en mogen dus openblijven deze kerstvakantie. Geen zin om de ijzers onder te binden? Dat is geen probleem, want een de Fabrique organiseert ook een winterse Drive-Thru door de Kartfabrique!

Of wat dacht je van een spannend online spel met collega’s? Maak je klaar voor een online winter game van UP Events om nooit te vergeten! De online game is gebaseerd op het verhaal van Charles Dickens, A Christmas Carol. Tijdens het teambuilding spel sluit je 2020 af, om het jaar 2021 goed mee te beginnen. Een host neemt je mee langs allerlei gekke vragen, leuke opdrachten en voor heel veel plezier.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.