Discover the finest spaces
Delen

Dit inspirerende boutique hotel in China lijkt te zweven boven de bossen

Duizenden kilometers hier vandaan, in de Chinese regio Anji, wordt gebouwd aan een bijzonder en inspirerend boutique hotel. Het gebouw is maar liefst 6000 vierkante meter groot, dat balanceert op stalen kolommen waardoor het boven de heuvels lijkt te zweven. Het hotel is ontworpen door het Nederlands-Chinese architectenbureau MORE Architecture. Onlangs werd het hoogste punt bereikt van het gebouw dat in de zomer van 2020 klaar moet zijn. 

De regio Anji is het groene hart in de Yangtze-rivierdelta; het meest verstedelijkte gebied ter wereld, zo laat MORE weten. “Het gebied heeft ongeveer tachtig miljoen stadsbewoners – vergelijkbaar met de totale bevolking van Duitsland – binnen een straal van drie uur”, aldus het architectenbureau. Chinezen ontsnappen deze drukte daarom graag in het weekend en trekken dan naar de natuur. Het ‘zwevende hotel’ speelt hier op in.

Events

Het bijzondere hotel bestaat uit meerdere lagen. Je komt binnen op de bovenste verdieping. Hier komt een lobby, een yogaruimte, een restaurant en een evenementenzaal. Vanuit deze zaal heb je straks tijdens je event een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vallei. De verschillende ruimten lopen niet in elkaar door, maar zijn via een balkon dat om het gebouw heen loopt te bereiken. “Zo zijn bezoekers continu in contact met de natuur”, aldus MORE.

Onder al deze gezamenlijke ruimten komen achttien hotelkamers. Geen enkele kamer is hetzelfde: zo is de een van vorm heel lang en de ander weer extreem breed. “We wilden spelen met het idee van de hotelkamer en unieke plekken creëren op zo’n bijzondere locatie”, zegt Daan Roggeveen, één van de oprichters van MORE Architecture. Helemaal beneden tussen de bomen, onder de hotelkamers, ligt het zwembad. Dat kan op een plek als dit natuurlijk niet ontbreken. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.