Discover the finest spaces
Delen

Dineren tussen Rembrandts etsen op Amsterdam’s ‘allerhoogste niveau’

Hemels Rembrandt
Vergader- en eventlocatie de Rembrandt Tower Boardroom in Amsterdam wordt omgetoverd tot een tijdelijk cultureel-restaurant waar op zeer hoog niveau gedineerd kan worden. Letterlijk, want deze bijzondere locatie is gelegen op de 150 meter hoge, bovenste verdieping van het hoogste gebouw van Amsterdam: de fameuze Rembrandt Tower. Het diner wordt van 22 september tot en met 4 oktober, (de sterfdag van Rembrandt) tijdens het ‘Hemels Rembrandt’ evenement verzorgd door sterren-chef Wilco Berends en geserveerd tussen een aantal beroemde etsen van Rembrandt.

Nooit eerder getoond
De selectie van prenten is speciaal samengesteld door Museum Het Rembrandthuis. Het gaat om afdrukken van verstaalde etsplaten van absolute topstukken uit de etsencollectie van het Rembrandthuis, die een mooi beeld geven van Rembrandts leven in het 17de-eeuwse Amsterdam. Daarnaast zal er een nog nooit eerder tentoongesteld collectiestuk van Rembrandt aanwezig zijn, dat een belangrijk deel uitmaakte van het Amsterdamse leven van de grootmeester.

“Het gaat bij ‘Hemels Rembrandt’ om een uniek eenmalig concept, waarbij Rembrandt zowel culinair als ook cultureel centraal staat.”

 

Culinaire knipoog naar de 17de-eeuw
De Rembrandt Tower Boardroom garandeert kwaliteit in alle facetten. Ook tijdens de ‘Hemels Rembrandt’-weken wordt dit, naast de culturele hoogtepunten, benadrukt door de culinaire kunsten van Michelin-ster kok Wilco Berends. De chef stelt een exclusief diner samen dat geïnspireerd is op ‘Het Amsterdam van Rembrandt’. Zo zijn er gangen samengesteld met speciale ingrediënten die destijds voor de welgestelde Amsterdammer als lekkernij op het menu stonden en worden er zelfs ingrediënten gebruikt die Rembrandt gebruikte om zijn perfecte verfsubstantie samen te stellen.

Uniek eenmalig concept
Het gaat bij ‘Hemels Rembrandt’ om een uniek eenmalig concept, waarbij Rembrandt zowel culinair als ook cultureel centraal staat. De sfeer, gecombineerd met zowel de verfijnde werken van één van Neerlands grootste meesters uit de 17de eeuw als ook de verfijnde gerechten van de Michelin-ster kok Wilco Berends nemen je voor even terug in de tijd. Alexandra Hutter, directeur en oprichter van de Rembrandt Tower Boardroom: “Vooral één van de etsen van Rembrandt maakt op mij een diepe indruk, want deze is gemaakt vlak naast de Rembrandt Tower. Wij zien vanuit de Boardroom namelijk de plek langs de Amstel die Rembrandt vereeuwigde in zijn ets ‘De Omval’ en we kijken uit over hetzelfde gedeelte van de stad.”

Culinaire historie
Ook voor ster-chef Wilco Berends is dit eenmalige evenement indrukwekkend: ”Nooit eerder ben ik zo diep in de historie gedoken om speciale smaakcombinaties samen te stellen. Ik vind het een grote eer om mijn gerechten te mogen opdienen tussen zo’n historische en culturele rijkdom op deze unieke locatie, bijna zwevend boven de stad. De reacties op het geselecteerde menu zijn erg enthousiast en ik weet zeker dat het ‘Hemels Rembrandt’ evenement de gasten een onvergetelijke ervaring zal geven.”

”Nooit eerder ben ik zo diep in de historie gedoken om speciale smaakcombinaties samen te stellen.”

 

Reserveren en mogelijkheden
Bent u geïnteresseerd in deze unieke dinerervaring op een evenementlocatie van hoog niveau? De ‘Hemels Rembrandt’-weken zijn voor iedereen toegankelijk. De kosten bedragen € 245,- per persoon. Een reservering is noodzakelijk, omdat de locatie elke ‘Hemels Rembrandt’ avond aan een selecte groep gasten plaats biedt. Voor boekingen kunt u terecht op de website van Rembrandt Tower Boardroom.

Over Rembrandt Tower Boardroom
De Rembrandt Tower Boardroom biedt bedrijven een uitgelezen locatie voor cliënt meetings, private diners en corporate events. De Boardroom is gelegen op de bovenste verdieping van de Rembrandt Tower, met zijn 150 meter het hoogste gebouw van Amsterdam en omstreken. De Boardroom heeft vier ruimtes die zich perfect lenen voor elk zakelijk- en relationeel doel. De Rembrandt Tower Boardroom garandeert een perfecte uitvoering voor elke bijeenkomst.

[Foto’s: Hanna Hacula]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.