Discover the finest spaces
Delen

Die Port van Cleve Amsterdam krijgt grondige restyling

Hotel Die Port van Cleve wordt de komende tijd grondig onder handen genomen. Het karakteristieke hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam vernieuwde recentelijk de bar, en momenteel is het restaurant aan de beurt.

Het beroemde restaurant De Poort krijgt een gloednieuw interieur, zo vertelt Koos van Geest van Aeon Plaza Hotels, de eigenaar van het monumentale pand. “Het interieur was zestien jaar oud, en volledig versleten.  Er komen hier ontzettend veel mensen voorbij, maar een hotel op zo’n locatie moet een ‘viersterren-plus’ uitstraling hebben.” Onlangs vernieuwde de hotelier ook de vergaderzalen van het Dutch Design Hotel Artemis.

“Het tableau is van een ontroerende schoonheid, die kleurschakeringen met dat blauw zijn prachtig gedaan.”

 

Respect voor historie

Het restaurant is gestript, en krijgt momenteel een volledige restyling door E.S.T.I.D.A Interior Design & Concept Development – eerder verantwoordelijk voor het interieur van De Jopenkerk in Haarlem en Hotel New York in Rotterdam. “De zichtlijnen in het restaurant waren teveel naar binnen gericht. In de nieuwe inrichting ligt de focus meer op buiten, zodat je lekker met een kop koffie uit het raam kunt kijken”, aldus Van Geest.

“Hierna nemen we de gangen en de kamers van het hotel onder handen. Met goede ontwerpen, de juiste vloerbedekking en inrichting krijgen de kamers een hele andere sfeer.” Overigens hoeft niemand bang te zijn dat de geschiedenis van het pand met de restyling verloren gaat, want het gebouw wordt met veel respect voor de historie vernieuwd. Zo is er een behang ontworpen waarin de lange geschiedenis van het pand wordt verwerkt, met als hoogtepunt een nog door Gerard Adriaan Heineken ondertekende kwitantie bij de verkoop van de brouwerij aan de gebroeders Hulscher,  de latere uitbaters.

 

Ontroerende schoonheid

Het restaurant, dat volgens Van Geest meer brasserie zal worden dan ‘fine dining’, wordt bij de opening op 1 maart omgedoopt in ‘Maximiliaan’. De naam verwijst naar het Delftsblauwe tegeltableau uit 1887 in het naastgelegen café ‘De Blauwe Parade’. Het volledige tableau werd een maand geleden nog gerestaureerd, en ziet er weer uit als nieuw.

“Het tableau is van een ontroerende schoonheid”, vertelt een trotse Van Geest. “Ik heb er tijdens de restauratie op mijn knieën naast gezeten, en die kleurschakeringen met dat blauw zijn prachtig gedaan. Veel mensen weten helemaal niet dat er zo’n mooi café in is, maar wij gaan ervoor zorgen dat mensen het weer gaan waarderen en snappen.”

De restyling van de rest van het gebouw, waaronder de Regentenzaal waar zakelijke bijeenkomsten kunnen worden gehouden, volgt later dit jaar.

[Foto’s: Die Port van Cleve | kleurenschema ‘Maximiliaan’ | Bar Bodega De Blauwe Parade voor de restyling| De Blauwe Parade]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.