Discover the finest spaces
Delen

Deze locaties liggen langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse (dag 2)

De Nijmeegse Vierdaagse is weer van start gegaan. GreaterVenues volgt de route van een comfortabele afstand en zet de evenementenlocaties waar de lopers langskomen op een rijtje. Op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse, Roze Woensdag, lopen 41.897 deelnemers mee. De ‘Dag van Wijchen’ leidt hen door Alverna, Wijchen, Balgoij en via de dijk naar Niftrik. Vervolgens lopen zij door Wijchen, richting Beuningen, door Weurt en tenslotte komen ze weer aan in Nijmegen.

route dag 2

Universiteitscafé Piecken, Nijmegen

De route leidt de wandelaars eerst in zuidelijke richting, langs het complex van de Radboud Universiteit. Aan de andere kant van de weg ligt Universiteitscafé Piecken, een gezellig grand café dat zich ook leent voor feestelijke evenementen zoals feesten en borrels.

N.E.C. Horeca, Nijmegen

Nee, we komen er niet rechtstreeks langs. Maar terwijl we de stad uitlopen, zouden we in de verte de lampen van het Goffertstadion kunnen zien. Het stadion van N.E.C. ligt verborgen in de bossen van het Goffertpark. Midden in de stad en toch in het groen, biedt N.E.C. Horeca in dit stadion ruimtes voor congressen, presentaties, beurzen, feesten en andere bijeenkomsten.

Slot Doddendael, Ewijk

Het duurt een tijdje voordat de route ons weer langs een evenementenlocatie leidt. We lopen via Alverna, Niftrik en Wijchen, om vervolgens uit te komen bij Beuningen. Op de Van Heemstraweg slaan we rechtsaf, maar kijken we naar links, dan zien we een klein stipje aan de horizon: Slot Doddendael. Een middeleeuws kasteeltje met een prachtige slotgracht, een binnenplaats en een grote lap grond eromheen. Een schitterende plek voor een feestelijk evenement.

De Kube, Honigcomplex

[Foto: Waalfrontnijmegen.nl]

We zijn Nijmegen inmiddels alweer ingelopen, over het Maas-Waalkanaal heen, en stappen door in noordelijke richting. Aan onze linkerhand ligt de Waal, met aan de oever het oude complex van de Honigfabriek. Inmiddels een bruisend herbestemmingsterrein, waar creatieve ondernemers kantoor houden. Begin dit jaar opende hier ook de nieuwe evenementenlocatie De Kube: een rauwe industriële loods, die plek biedt aan zo’n 3300 bezoekers.

Benieuwd waar de lopers op dag 3 langskomen? Kijk morgen weer op GreaterVenues.com!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.