Discover the finest spaces
Delen

Design hotel Sir Savigny is geopend in Berlijn

Bibliotheek als centrale plek

Hotel Sir Savigny opent zijn deuren in Berlijn. Dit is het eerste van de vier hotels die de Amsterdamse hotelgroep Europe Hotels Private Collection (EHPC) opent in Duitsland. Ieder SIR hotel is geworteld in de lokale cultuur en de buurt waarin die gevestigd is. Dit hotel is vernoemd naar een eigen Sir persoonlijkheid, Savigny, wiens privé ‘mansion’ open is voor vrienden van wijd die zijn ‘sophisticated, locally inspired lifestyle‘ delen.

Hotel Sir Savigny

De ruimtes op de begane grond zijn ontworpen door award-winnende architecten Baranowitz en Kronenberg. Zij zijn onder andere bekend van het Sir Albert hotel in Amsterdam en het iconische W hotel Amsterdam. Door in de ruimtes op de begaande grond eeuwenoude klassiekers, op maat gemaakte meubels en designer stukken te koppelen ontstaat er een persoonlijke sfeer. De ruimtes en het terras lenen zich uitstekend als locaties om een evenement te houden.

Je komt het hotel niet binnen in een receptie, maar via een bibliotheek. Dit is de centrale ruimte waar de tuin, de lounge en restaurant The Butcher samenkomen. Een grijze vloer, tot het plafond stalen planken en een salontafel met boeken kenmerken de bibliotheek. Een grote, houten gemeenschappelijke tafel brengt de gasten samen

Hotel Sir Savigny

De look van de kamers is bedacht door designer Saar Zafrir. Zijn stijl is duidelijk zichtbaar door het gebruik van diep grijs en smaragdgroen, zacht fluweel en soepel leer. Het leven van Sir Savigny komt terug in het hotel door de schilderijen van Katharina Musick. Elke hotelkamer heeft een uniek exemplaar.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.