Discover the finest spaces
Delen

DER KREIS Nederland al 6 jaar op zelfde locatie: ‘De Koningshof is onlosmakelijk verbonden aan de jaarvergadering van DER KREIS Nederland’

Opdrachtgevers kunnen veel van elkaar opsteken. GreaterVenues vraagt opdrachtgevers van zakelijke meeting- en eventlocaties daarom hoe zij een locatie hebben ervaren. Dit keer vertelt Jan Buskermolen van Sparkling Group, die de jaarvergaderingen van DER KREIS Nederland organiseert. DER KREIS is een inkooporganisatie op het gebied van keukens en sanitair. De organisatie komt al ruim 6 jaar over de vloer bij De Koningshof Party & Events in Urk. “Uit het feit dat we ieder jaar de locatie opnieuw reserveren, mag men afleiden dat we uiterst content zijn over deze keuze.”

Hoe bent u bij De Koningshof terecht gekomen?

“In het verleden zocht Sparkling ieder jaar naar een nieuwe, unieke locatie voor de te houden jaarvergadering van DER KREIS Nederland BV. Dat was geen eenvoudige zaak, omdat leveranciers uit de branche door het jaar heen veel bijeenkomsten en productshows houden. Dat maakt het moeilijk om een locatie te vinden die niet al door andere partijen uit de branche is bezocht. Toen we 6 jaar geleden tijdens onze zoektocht deze gloednieuwe locatie tegenkwamen, op een unieke plek centraal in Nederland, kwam daar verandering in.”

“Prachtig gebouw, prima infrastructuur en een zeer ruim opgezet parkeerterrein.”

Bij het aanrijden voelde de locatie al gelijk goed, herinnert Buskermolen zich. “Prachtig gebouw, prima infrastructuur en een zeer ruim opgezet parkeerterrein. Tijdens de inspectie viel op dat het gebouw is voorzien van slimme oplossingen voor een aantal logistieke zaken. Ander USP is dat de locatie symmetrisch is gebouwd, zodat je vanuit de ingang gezien zowel links als rechts een identieke indeling hebt. Dit maakt het mogelijk om de ruimten in het gebouw in meerdere functionaliteiten op te splitsen. In de praktijk betekent dit – in het geval van de jaarvergadering van DER KREIS Nederland – dat in het rechter gedeelte de vergaderingen plaatsvinden en in het linker gedeelte een leveranciersmarkt. Bijkomend voordeel van de symmetrische indeling is dat de opbouw gefaseerd kan plaatsvinden en we niet de hele locatie van aanvang opbouw tot einde afbouw hoeven af te huren.”

Waarom komt u na 6 jaar nog steeds graag naar De Koningshof?

“Nu 6 jaar later weet iedereen in de keuken- en sanitairbranche dat De Koningshof onlosmakelijk is verbonden aan de jaarvergadering van DER KREIS Nederland. Uit de evaluaties blijkt elk jaar weer dat men met plezier naar De Koningshof komt. Dat heeft niet alleen met de programmering van de dag te maken, maar ook vanwege de gastvrijheid van het totale team van De Koningshof. Iedereen verheugt zich ieder jaar op de culinaire hoogstandjes die worden voorgeschoteld. De keuken krijgt jaarlijks een briefing met het verzoek om op een creatieve manier het thema culinair te vertalen. En ieder jaar slagen zij cum laude in hun opzet om de gasten te verrassen met een heerlijk, gevarieerd aanbod dat op originele manier wordt gepresenteerd. Er is maar één vast bestanddeel en dat zijn de lokale lekkernijen die vers worden aangevoerd uit de haven van Urk.”

“Ieder jaar slagen zij cum laude in hun opzet om de gasten te verassen met een heerlijk, gevarieerd aanbod dat op originele manier wordt gepresenteerd.”

Hoe ervaart u de samenwerking met het projectteam van De Koningshof?

“We vragen veel van de flexibiliteit van het projectteam. Gelukkig zien zij in alles een uitdaging en dat maakt dat de meest onmogelijke zaken toch voor elkaar komen. Ook zijn ze altijd bereid om naar oplossingen te zoeken en niets is hen teveel. Vaak lopen zaken uit tijdens de voorbereiding, maar dat levert geen enkel probleem op. Nu we langer samenwerken, is er sprake van uitstekende samenwerking. Bij de programmering van de dag denkt het projectteam van de Koningshof mee en komt met suggesties voor back-up oplossingen. Bijvoorbeeld voor het geval dat na de vergadering geen gebruik kan worden gemaakt van het grote buitenterras voor de nazit en het opstellen van de buffetten. Tot nu toe hebben we een gelukkige hand bij het keuze van data, want ieder jaar is het weer prachtig weer op de dag van de jaarvergadering.

Uit het feit dat we ieder jaar de locatie opnieuw reserveren, mag men afleiden dat we uiterst content zijn over deze keuze. De Koningshof is wat ons betreft zeer aan te bevelen voor iedereen die op zoek is naar unieke locatie met een flink aantal unieke voordelen en wil samenwerken met een professioneel projectteam die op haar taak is berekend.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.