Discover the finest spaces
Delen

Depot Boijmans van Beuningen bijna open voor publiek én events

Het spraakmakende Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam wordt op 5 november geopend door Koning Willem-Alexander. In het externe depot worden ruim 151.000 kunstwerken opgeslagen en het is straks het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Op de bovenste verdieping van het bijzondere gebouw zitten restaurant Renilde en evenementenzaal Coert waar je events kunt organiseren met een fantastisch uitzicht over de stad.  

Omdat het bekende museum Boijmans van Beuningen tot 2028 moet sluiten vanwege een grootschalige renovatie, werd alle kunst opgeslagen in vijf externe depots. Daarvoor werd alles opgeslagen in de museumkelders, maar die zijn inmiddels te onveilig en gedateerd. De oplossing: het bouwen van een extern depot. Dit werd een prestigieus en bijzonder project van architect MVRDV die een komvormig, spiegelend gebouw ontwierp met een enorm groen dak. Er zijn 1664 spiegelpanelen gebruikt en in de daktuin staan 75 speciaal gekweekte berken en 20 dennen. Binnenkort krijg je hier een blik achter de schermen van de museumwereld en kun je zien hoe een kunstcollectie wordt onderhouden en verzorgd. Ook kun je in het restaurant en de evenementenzaal op de zesde verdieping terecht voor lunch, borrel, diner en allerlei soorten events.

Depot Boijmans van Beuningen

Op de bovenste verdieping van Depot Boijmans van Beuningen vind je restaurant Renilde en evenementenzaal Coert. Vernoemd naar de belangrijke Boijmans-curator Renilde Hammacher en voormalig museumdirecteur Coert Ebbinge Wubben. Beide ruimten zijn ontworpen door architectenbureau Concrete en worden gekenmerkt door veel licht en houten panelen. De tien lange tafels in restaurant Renilde kunnen helemaal omhoog geklapt worden waardoor er een lege flexibele zaal ontstaat. In Coert staan grote houten taatsdeuren die als dynamische wanden fungeren. “Het voordeel van een museum als opdrachtgever is dat ze open staan voor originele ideeën. We hadden dit restaurant nooit voor een traditionele restaurateur kunnen bouwen. We zijn trots op het eindresultaat en de bijdrage die we hebben kunnen leveren aan zo’n iconische plek in de museumwereld”, vertellen Rob Wagemans en Bart de Beer van Concrete.

In evenementenzaal Coert van tweehonderd vierkante meter kunnen allerlei soorten events georganiseerd worden voor maximaal 170 personen. Alle audiovisuele faciliteiten zijn aanwezig voor presentaties, trainingen en andere soorten events. Restaurant Renilde heeft plek voor 120 mensen en is overdag alleen toegankelijk voor depotbezoekers. Na 17 uur kun je er ook komen via een expres-lift.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.