Discover the finest spaces
Delen

DeLaMar heeft bijenvolk op haar dak

Het DeLaMar Theater in Amsterdam heeft sinds kort een bijenvolk op haar dak. Woensdag installeerde acteur Huub Stapel samen met een imker een bijenkast op het dak van de theater- en evenementenlocatie.

Directeur Edwin van Balken van DeLaMar zegt de bijen van harte welkom te heten. De bijenpopulatie staat wereldwijd onder druk en de bijenvolken nemen af. Terwijl juist de honingbij van belang is voor ons voedsel. Van Balken: “We leveren als theater graag een bijdrage aan dit goede doel. Bij het de DeLaMar Theater hebben we gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Tot voor kort gold dat voor iedereen in ons theater. Maar vanaf vandaag voeren we ons concept door tot op het dak! Voor een zeer belangrijk volkje: de bijen. We heten ze van harte welkom.“

“Vanaf vandaag voeren we ons concept door tot op het dak! Voor een zeer belangrijk volkje: de bijen. We heten ze van harte welkom.“

Bloemetjes en bijtjes

Huub Stapel werd gevraagd de kast te installeren. De acteur is deze zomer in het Amsterdamse theater te zien met de voorstelling M/V2, over ‘de bloemetjes en de bijtjes’.

De Stichting Beelease verhuurt bijenvolken in een kast aan bedrijven. Een gediplomeerd imker verzorgt de kast en heeft minimaal 2 jaar ervaring. Hij verzorgt de bijen en indien de honingopbrengst het toelaat zal de imker de honing slingeren en in potjes van 200 gram met etiket aan de opdrachtgever bezorgen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.