Discover the finest spaces
Delen

De Glazen ruimte heropent zijn deuren

Evenementenlocatie en vergadercentrum De Glazen ruimte gaat weer open. De nieuwe eigenaren van deze unieke spot aan het Amsterdam-Rijnkanaal doen een frisse wind waaien over dit populaire complex, dat onder meer bekend werd door het kookpaleis van televisie kok Ramon Beuk.

De evenementenlocatie moest in maart sluiten toen Ramon Beuks evenementenbedrijf dat de exploitatie van De Glazen Ruimte verzorgde failliet ging. Bij Monica Kuppens, die samen met de televisie kok De Glazen Ruimte oprichtte, begon het de laatste maanden weer te kriebelen. Ze verkocht in 2013 dan wel haar aandelen aan het vorige management, maar “de Glazen Ruimte heeft altijd als mijn kindje gevoeld en ben ik de ontwikkelingen daar op de voet blijven volgen.” Ze bundelde haar krachten met compagnon Majoly van Kesteren, waarmee ze sinds april eigenaar is van het complex. De eerste evenementen staan inmiddels al in de agenda.

Glazen ruimte 2

Stijlvolle lichte ruimtes

De Glazen Ruimte staat bekend om de op maat uitgevoerde evenementen en vergaderingen, maar is ook te gebruiken al trouw- en feestlocatie. De evenementenlocatie met een industriële inrichting heeft tien stijlvolle lichte ruimtes waarvan acht vergaderruimtes en twee evenementenruimtes. De grootste daarvan is de ‘Vision zaal’ met een langgerekte bar, theaterlampen en loungebanken en plek voor 400 stoelen en 500 staanplaatsen.

keuken glazen ruimte

Transparante keuken

Aan de Vision zaal grenst de open keuken, waar het vijftienkoppige keukenteam van Beuk eerder de biologische en duurzame producten naar wens bereidde. Transparatie in de keuken stond bij Beuk hoog in het vaandel. Ze legde Beuk uit: “Koken achter een muurtje, nauwelijks contact hebben met klanten en de regels van het restaurant volgen. Mensen in de horeca communiceren vaak niet vanuit gevoel. Ze behandelen hun gasten zoals het hoort en zoals wordt verwacht. Ik wilde mijn liefde voor eten op míjn manier overbrengen. Gasten mogen mijn keuken gewoon binnenlopen, vragen stellen en meehelpen.” We zullen zien wat hier op culinair gebied voor in de plaats komt.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.