Discover the finest spaces
Delen

Definitief ontwerp museum Paleis Het Loo

Het definitieve ontwerp van KAAN Architecten voor het ‘nieuwe’ Paleis Het Loo is gepresenteerd. Onder het voorplein van het paleis komt een nieuwe ontvangstruimte en er vindt een grote renovatie plaats. In de nieuwe ontvangstruimte komen tentoonstellingen en de ruimte kan tevens ingezet worden voor evenementen.

De wens om het voormalige koninklijke paleis en tegenwoordig nationaal museum te renoveren was een belangrijke aanleiding voor het project. Technische- en klimaatinstallaties worden vervangen en er zal een grootschalige asbestsanering plaatsvinden. Tegelijkertijd wordt onder het voorplein, de Bassecour, het ondergrondse deel van het paleis uitgebreid.

De Grand Foyer

De uitbreiding zal Paleis Het Loo een heel nieuw gezicht geven. In het ontwerp wordt ingezet op een royale entree, wat de ‘eyecatcher’ wordt bij binnenkomst. Op het voorplein komen vier glasparterres op de plaats waar nu gras ligt. Over het glas stroomt een dun laagje water, wat zorgt voor een bijzondere lichtinval in de ondergrondse uitbreiding: de ‘Grand Foyer’. Deze ruimte verbindt de entree met het paleis en wordt een verzamelplaats voor bezoekers. De ‘Grand Foyer’ geeft toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen en het ‘Huis van Oranje’. De ondergrondse ruimte kan tevens ingezet worden als evenementenruimte voor ontvangsten tot 700 personen.

Paleis Het Loo

Juniorpaleis en Huis van Oranje

In de huidige Westvleugel komt het ‘Juniorpaleis’, een afdeling speciaal voor kinderen. De Oostvleugel wordt het ‘ Huis van Oranje’. Hier leren bezoekers over het verhaal achter het paleis en de geschiedenis van het koningshuis. Tot slot worden ook een aantal woonvertrekken in het paleis heringericht.

De opening van het nieuwe Paleis Het Loo staat medio 2021 gepland. Bezoekers komen dan, net als de voormalige vorstelijke bewoners, over de ’Staatsietrap’ het paleis binnen.

Paleis Het Loo
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.