Discover the finest spaces
Delen

DeFabrique lanceert eigen beacon netwerk en app

De on- en offline wereld kwamen afgelopen zomer extreem dicht bij elkaar: Pokémon Go nam in rap tempo het straatbeeld over en bracht jong en oud in beweging. Is dit succes door te vertalen in B2B evenementen? ‘Ja!’, stelt evenementenlocatie DeFabrique, die als eerste locatie in Nederland een compleet beaconnetwerk tot de beschikking heeft.

Met een event-app en beaconnetwerk creëer je eenvoudig interactie tussen de echte en de digitale wereld tijdens je evenement. Inchecken in plaats van registreren of een enquête versturen naar de deelnemers van een bepaalde subsessie. Met beacons, kleine bluetooth zendertjes, is dit allemaal mogelijk. Evenementenlocatie DeFabrique heeft als eerste locatie in Nederland een compleet beaconnetwerk aangelegd. “We bieden hiermee grote meerwaarde voor eventmanagers en hun gasten”, aldus commercieel directeur Sybren Ophof.

Beacon

Meer rendement door beacons

De beacon maakt het mogelijk om de online wereld (event-app) met de offline wereld (het evenement) te verbinden. Met deze technologie kunnen organisatoren hun publiek beter bedienen en de ROI (Return on Investment) van een evenement in kaart brengen. Denk aan het automatisch versturen van een mail met meer informatie naar een bezoeker die langer dan vijf minuten bij een bepaalde beursstand staat. Of een scherm waarop jouw naam verschijnt als je in de buurt komt en hebt aangegeven te willen netwerken.

Betaalbare event-app

In de oude mengvoederfabriek in Utrecht is een netwerk van ruim 50 beacons geïnstalleerd en zorgvuldig getest. De beacon-kastjes zenden een signaal uit dat communiceert met een event-app. Omdat het laten maken van een app voor een specifiek evenement erg kostbaar is, lanceert DeFabrique in oktober een eigen app die het mogelijk maakt om meerdere evenementen vanuit dezelfde app te besturen. Op deze manier maakt de locatie beacons toegankelijk voor iedereen.

DFE_BEACON_0165 (2)

Beacon Game voor snel inzicht

Beacons zijn dé technologische ontwikkeling waar veel van verwacht wordt op marketinggebied de komende jaren. Toch is de materie voor veel eventmanagers een ver-van-hun-bed-show. Om hen kort en krachtig de voordelen van beacons uit te leggen, heeft DeFabrique in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht een Beacon Game ontwikkeld: de Beacon Brainstorm Box.

In september organiseert DeFabrique twee workshops voor evenementenbureaus en eventmanagers. In slechts twee uur tijd leren zij alles over de toepassing van beacons door de Beacon Game te spelen. Deelname aan deze workshop geeft praktische toepassingen die gebruikt kunnen worden in de Event Journey van de bezoeker en geeft mogelijkheden om de ROI van evenementen inzichtelijker te maken.

Meld je nu gratis aan en maak kans op deze exclusieve workshop.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.