Discover the finest spaces
Delen

DeDAKKAS Haarlem opent in 2018

De bouw van DeDAKKAS Haarlem heeft groen licht gekregen. Op het dak van een parkeergarage midden in het oude centrum van Haarlem wordt een paviljoen en terras gebouwd. Op deze bijzondere plek kunnen gasten straks terecht voor lekker eten en drinken met uitzicht op de historische binnenstad. DeDAKKAS Haarlem koersts af op een opening in het voorjaar van 2018.

De sfeer van een strandtent naar de binnenstad van Haarlem brengen, dat was het idee waar het voor de drie ondernemers in 2014 mee begon. Daarvoor vonden ze een unieke plek op het dak van een parkeergarage. Nu de crowdfundingcampagne en de aanvullende financiering rond is kunnen de bouwvoorbereidingen eindelijk beginnen. Op het dak van parkeergarage de Kamp moet nog veel gebeuren voordat het paviljoen en terras in gebruik kan worden genomen. Ondanks dat is een van de initiatiefnemers Dennis de Waart al aan het dagdromen over het groene horecapaviljoen. “Ons paviljoen moet een fijne plek worden voor mensen die persoonlijk willen groeien door een verlichtend gesprek,” vertelt Dennis. “De kas wordt anders dan ‘normale’ kassen omdat onze kas het verblijf van mensen als hoofdfunctie heeft.”

DeDAKKAS Haarlem

Naast de voorbereidingen voor het paviljoen en terras lopen er ook gesprekken met leveranciers van bier, wijn, koffie en thee. Hier ligt de focus voor DeDAKKAS voornamelijk op het duurzaam ondernemen. Neem bijvoorbeeld het Nederlandse initiatief Moyee Coffee die als eerste biologische ‘FairChain’ koffie levert. FairChain zorgt dat de waarde van eersteklas koffiebonen ook echt bij de boeren zelf terecht komt. De keuze voor een leverancier als Moyee draagt voor DeDAKKAS bij aan de ambitie om zoals zij het zelf noemen ‘onbewust bewustzijn’ te creëren.

DeDAKKAS is in de binnenstad van Haarlem straks de plek waar bedrijven terecht kunnen voor een borrel met eigen ober, sing-songwriter of waar een silent disco avond georganiseerd kan worden.

Zoals het er nu naar uitziet wordt in december het vlonderterras gerealiseerd en in januari de kas. De maand daarna gaat de bouw van het interieur en exterieur van start. Als alles volgens planning loopt zal DeDAKKAS Haarlem zijn deuren op 1 maart 2018 openen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.