Discover the finest spaces
Delen

De Wereld van het Witte de Withkwartier start cultureel seizoen

In het weekend van 12, 13 en 14 september kunt u in het Witte de Withkwartier genieten van een mix van kunst, muziek, feest en lekker eten. De Wereld van het Witte de Withkwartier is hét kunstfestival van Rotterdam en startschot van een nieuw cultureel seizoen.

“Geen plek in Rotterdam met zoveel diversiteit, levendigheid, talent en creativiteit in één blok”, aldus de organisatie van het festival. Showroom MAMA, V2_, WORM, Witte de With Center for Contemporary Art en TENT Rotterdam hebben hun krachten gebundeld als Kunstblock en openen het culturele seizoen met dit bijzondere festival.

Bent u niet in Rotterdam? Volg het festival via De Wereld van het Witte de Withkwartier Radio; drie dagen live verslag ín en ván het kwartier.

“Geen plek in Rotterdam met zoveel diversiteit, levendigheid, talent en creativiteit in één blok.”

 

Vrijdag 12 september
Op vrijdag 12 september is, vanaf 20.00 uur, de spetterende opening van het festival met onder andere de onthulling van The Mobile of Light: een speciaal voor het festival gemaakt lichtkunstwerk van de Rotterdamse kunstenaar Jonas Vorwerk.

Zaterdag 13 september
Zaterdag 13 september bieden instellingen op en rondom de Witte de Withstraat een uniek programma aan met onder andere rondleidingen, (live) kunst, theater, presentaties, debatten en workshops. Na een dag vol indrukken kan er in de avond zorgeloos worden gedanst bij een van de Blockparties in de straat, georganiseerd door verschillende collectieven.

Zondag 14 september
Op zondag 14 september, de familiezondag, is er speciaal voor opa’s, oma’s en kleinkinderen een Forever Young Café en Kinderkaffee – de perfecte plek om te genieten na deelname aan het speelse Life Gaming Parcours, waar jong en oud samenwerken om opdrachten te vervullen. Het festival wordt traditiegetrouw afgesloten met de Kunstveiling.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.