Discover the finest spaces
Delen

De Waag in Leiden heropent als horeca en vergaderlocatie

Eens het handelscentrum van Leiden, nu de nieuwe hotspot van de stad mét een schitterende vergaderruimte. De Waag Leiden heropende deze maand als een nieuwe horecagelegenheid. Het pand werd in gebruik genomen door Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling, eerder verantwoordelijk voor bekende horecaconcepten zoals het Belgische bieren café Olivier in Utrecht. De Waag kreeg een grote opknapbeurt, een gloednieuw interieur en een glazen aanbouw.

Handelscentrum

Grote Perzische tapijten, een warm kleurenpalet en een bijzonder lichtplan toveren het statige monument de Waag om in een warme en gezellige huiskamer, zij het een flink uit de kluiten gewassen exemplaar. Een wand vol oude weegschalen verwijst naar het verleden, toen de Waag het handelscentrum van de stad was en handelaren er hun waar lieten wegen. In het voorste deel van het gebouw zijn de haken nog te zien waar ooit de weegschaal hing.

“In de glazen serre kunnen gasten tussen het groen van de planten zitten en aan de statafels bij het raam staan.”

Achter de Waag ligt de Boterhal met zijn hoge gewelven en daarachter een nieuwe aanbouw. Om de monumentale Waag en Boterhal te ontlasten, werd achter de hoge, gewelfde zaal van de Boterhal een serre aangelegd. In de glazen serre kunnen gasten tussen het groen van de planten zitten en aan de statafels bij het raam staan. In de glazen constructie is onder meer een grote open keuken gevestigd.

Vergaderen

Ook voor de zakelijke markt valt er wat te ontdekken in de Waag. Boven ligt een prachtige historische zaal vol daglicht, Waag Boven. In deze ruimte is de historie van het pand nog nadrukkelijk aanwezig, samen met moderne faciliteiten voor een vergadering. De zaal is geschikt voor groepen van 22 personen in theateropstelling.

Het monumentale Waaghoofd wordt in het voorjaar van 2016 het terras van de Waag, waar ruimte is voor 150 gasten. Om dit te realiseren wordt de Waaghoofdbrug in het najaar van 2015 verplaatst naar de Catharinasteeg.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.