Discover the finest spaces
Delen

De vergaderlocatie van de toekomst, volgens Fujitsu

Vergeet de flipover of het whiteboard, voor een écht creatieve brainstormsessie is meer nodig, vindt het Japanse elektronicabedrijf Fujitsu. Zij ontwikkelden de vergaderlocatie van de toekomst, met een user interface speciaal ontworpen voor brainstormsessies. Hoe gaat dat in zijn werk?

Papier en pen meenemen is uit den boze, smartphones en tablets zijn wel nodig. De vergaderruimte biedt digitale muren en tafels waarop geschreven kan worden, en digitale post-its. Die kunnen gelinkt worden aan informatie op smartphones en projectors. Alles kan overal heen ‘geswiped’ worden.

De met technologie volgepropte vergaderruimte is ontworpen om zo gemakkelijk mogelijk mobiele data op grote vlakken te projecteren, en ook om de creatie en het delen van nieuwe data te vergemakkelijken, laat Fujitsu weten.

Ruimte is zelf een user interface

En daarin laat het elektronicabedrijf geen enkele mogelijkheid onbenut. De vergaderruimte is bijvoorbeeld ook nog uitgerust met Kinect bewegingssensoren, infraroodpennen, en wifi die alle mobiele devices met elkaar verbindt. Handgeschreven tekst wordt direct omgezet in digitale tekst, en met één handbeweging van de tafel op de muur geplaatst worden.

Naoyuki Sawasaki, projectleider bij Fujitsu: ‘Het unieke van dit systeem is dat de aanwezige apparatuur meteen gelinkt kan worden aan mobiele devices. Dat de ruimte zelf een soort user interface wordt, waar informatie gemakkelijk uitgebreid kan worden.’

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.