Discover the finest spaces
Delen

De toekomst van transport gepresenteerd in het TOBACCO Theater

Met duizend kilometer per uur zwevend door een buis zoeven om in enkele minuten van Amsterdam naar Lelystad te gaan. Het is geen science fiction, maar een plan dat recent gepresenteerd werd in het TOBACCO Theater te Amsterdam. Het Amerikaanse bedrijf ‘Hyperloop One’ introduceerde daar het ‘Hyperloop Transportation Technologies’ traject.

Want Hyperloop One heeft de ambitie om een groot hyperloop-traject in Nederland aan te leggen. Het gaat om een route van 429 kilometer die Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Arnhem en Lelystad met elkaar verbindt. Het futuristische vervoermiddel zou drie kwartier over het hele traject moeten doen.

Hyperloop One, TOBACCO Theater Amsterdam

Concept

Het Amerikaanse bedrijf is één van de twee grote, internationale startups die bezig is om de hyperloop van concept naar werkelijkheid te brengen. Het concept is ooit bedacht door de technologie-entrepreneur Elon Musk, die zijn plannen openbaar toegankelijk maakte zodat andere bedrijven er mee aan de slag konden. Het idee is om capsules op zeer hoge snelheid in een vacuüm zwevend door een buis te trekken. Omdat er in de geïsoleerde buis geen weerstand is, kan de capsule ongekende snelheden behalen voor relatief weinig energie. Zowel goederen als personen kunnen vervoerd worden.

Hyperloop One, TOBACCO Theater Amsterdam

Hyperloop One

Rob Lloyd, CEO van Hyperloop One, presenteerde het concept en de ambities voor een enthousiast publiek in de gepaste setting van het moderne TOBACCO Theater. Hij lichtte toe dat het bedrijf samenwerkt met overheden en grote multinationals om dit plan te realiseren. In Los Angeles heeft Hyperloop One inmiddels een innovatiecampus, testbuis en hyperloopfabriek opgezet.

Aanvankelijk zal gestart worden met goederenvervoer, om later ook personen te vervoeren. In 2021 kunnen de eerste passagiers gebruik maken van de hyperloop, is vooralsnog het plan.

Hyperloop One, TOBACCO Theater Amsterdam

Minister Schultz

Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, was er ook bij en duidde de plannen van Hyperloop One als volgt: “Een nieuw tijdperk op het gebied van mobiliteit is begonnen. De komende twintig jaar gaat er meer veranderen dan de afgelopen honderd jaar. Wie had er tien jaar geleden durven bedenken dat auto’s zelf in hun rijbaan konden blijven of autonoom konden inparkeren? Dat we zelfrijdende auto’s zouden testen op Nederlandse wegen? Kinderen die nu op de basisschool zitten hebben in de toekomst geen rijbewijs meer nodig. Ik ben trots dat Nederland trendsetter is op het gebied van de toekomst van mobiliteit. We willen de nummer 1 zijn, het smart mobility center of the world.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.