Discover the finest spaces
Delen

De Plantage is een van de Artis-hoogtepunten van 2014

2014 was een groots jaar voor Natura Artis Magistra. Zo werd begin september het vrij toegankelijke Artisplein feestelijk in gebruik genomen, met daaraan het nieuwe, en inmiddels drukbezochte, café-restaurant de Plantage en wereldprimeur Micropia.

Het Artisplein
Met de opening van het Artisplein op 8 september werd een mijlpaal bereikt in de grootschalige vernieuwing van Artis. Het vrij toegankelijke plein heeft sindsdien meer dan honderdduizend bezoekers verwelkomd. Aan het plein liggen twee rijksmonumenten: het Groote Museum (1851-1854) en de net gerestaureerde Ledenlokalen (1870-1893).

De Plantage
In de Ledenlokalen bevinden zich onder meer het nieuwe café-restaurant de Plantage, Studio Artis, Micropia en historische zalen. Aan de parkzijde wordt het plein afgesloten door een fontein, de ‘Watertafel’. Die loopt parallel aan de Hollandse Polder, een monumentale volière met daarin onder andere de grootste collectie lepelaars (Platalea leucorodia) ter wereld. Het Artisplein wil laten zien dat Artis naast park in de stad ook ‘stad’ in het park is. Cultuur en natuur voeden elkaar.

“Met de opening van het Artisplein op 8 september werd een mijlpaal bereikt in de grootschalige vernieuwing van Artis.”

 

Hoogtepunt 2014
Het hoogtepunt van 2014 was de opening van Micropia op 30 september door Hare Majesteit Koningin Máxima. Artis huisvest daarmee het eerste museum ter wereld voor het allerkleinste en met het blote oog onzichtbare leven. Deze wereldprimeur voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de traditie van natuur verzamelen, tonen en ervaren.

Steun aan Artis
Er waren vele bedrijven die sponsorden, particuliere schenkers en mensen die Artis opnamen in hun testament. Zo kan zij stap voor stap verder werken aan haar natuurbehoud- en vernieuwingsprojecten, zoals het nieuwe jaquarverblijf, de uitbreiding van het verblijf voor de olifanten en het Groote Museum.

Bezoekers
Na de opening in september verwelkomde café-restaurant de Plantage meer dan 50.000 gasten. In 2014 bezochten in totaal 1.314.402 mensen het Artis-park en Micropia. De ruim honderdduizend bezoekers van het vrij toegankelijke Artisplein met het Hollands polderlandschap zijn niet in de bezoekcijfers meegenomen.

[Foto’s: Natura Artis Magistra]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.