Discover the finest spaces
Delen

De ontwikkeling van de hotelkamer door de jaren heen

AccorHotels bracht de ontwikkeling van hotelkamers in beeld met een visuele reis door de tijd. In de tijdlijn laat de hotelketen zien hoe ons beeld van ontspanning, luxe en sfeer door de jaren heen is veranderd. Naast een terugblik wordt er ook een voorzichtige blik op de toekomst geworpen. Hoe zagen hotelkamers er de afgelopen 100 jaar uit? En welke veranderingen zullen we in de toekomst zien? Het levert een interessant beeld op, met veel zaken die ook herkenbaar zijn voor meeting- en eventlocaties. 

In de tijdlijn wordt gefocust op veranderingen in het hotelinterieur en de techniek op de hotelkamers. Met een tijdlijn van de afgelopen 100 jaar brengt AccorHotels de snel opeenvolgende technologische ontwikkelingen in de hospitality branche in beeld. Van petroleumlampen en het eerste koffiezetapparaat op de kamer, naar flinterdunne televisies.

Of je nu op zakenreis gaat, of op vakantie vertrekt naar een droombestemming ver van huis; op reis draait alles om ontspanning, luxe en sfeer. Om die reden zijn hotelkamers door de jaren heen veel veranderd. Zowel de technologie op de kamer als het interieur zijn van alle gemakken voorzien. De gasten genieten op deze manier optimaal van hun welverdiende rust.

De hotelkamer van de toekomst

In de tijdlijn wordt ook een voorzichtige blik geworpen op de toekomst. In de voorspelling wordt gesproken over een ‘hypereclectische high-end sfeer’ waar tijdperken door elkaar lopen. De technologie zal volgens AccorHotels onopvallend aanwezig zijn. Spiegels, muren en ramen zijn aan te passen naar de wensen van de gast en augmented reality zorgt voor een unieke ervaring op het gebied van informatie en entertainment. Daarnaast verdwijnen hotel keycards en opent de gast zijn hotelkamer met een vingerafdruk of gezichtsherkenning.

De gehele tijdlijn is hier te vinden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.