Discover the finest spaces
Delen

De Kuip opent vernieuwd congrescentrum: onze handen jeukten om het Maasgebouw aan te pakken

Afgelopen december en januari is er veel gebeurd in het Maasgebouw van De Kuip in Rotterdam. Tijdens de lockdown werd de gehele 2e etage compleet aangepakt en maakte onder andere de oude meubels plaats voor nieuw meubilair. Een project wat al lang op de agenda stond, maar nu rustig uitgevoerd kon worden.

Het jaar 2021 ging door de lockdown voor iedereen als een nachtkaars uit. Ook de agenda van De Kuip stond vol met kerstborrels en andere feestelijke eindejaar bijeenkomsten. Het onverwachte evenementenverbod gooide roet in het eten. “Onze handen jeukten al langere tijd om het Maasgebouw helemaal aan te pakken,” vertelt Marnix Keizerwaard, Teamleider Sales Meetings & Events bij De Kuip. “Maar door alle meetings, events en de voetbalwedstrijden konden wij simpelweg geen periode vinden om dit te verwezenlijken. Voor alleen al het aanpakken van de vloer waren bijvoorbeeld minimaal tien aaneengesloten dagen nodig.”

De lockdown bleek het perfecte moment om het project in het Maasgebouw op te pakken. “In Rotterdam stroopt men altijd de mouwen op,” en daarom is het team direct aan de slag gegaan met het vernieuwen van de bovenste verdieping. Marnix vertelt dat de etage is voorzien van onder andere nieuw meubilair, nieuwe aankledingen met een eigentijdse kleurstelling, gemoedelijke zithoeken en uitnodigende bars.

Restyling De Kuip

Op de verdieping zijn zeven congreszalen te vinden, die variëren in grootte en te combineren zijn. Voor grote bijeenkomsten kan de hele tweede verdieping van het Maasgebouw worden gebruikt, wat nu ook voor thuiswedstrijden van Feyenoord wordt gedaan. Wat de zakelijke opdrachtgever gaat merken is een enorme upgrade van de voorheen vooral praktische ruimten. Nu stralen al deze ruimten ook warmte uit door de kleuren die gebruikt zijn en is simpelweg de kwaliteit van onder meer het meubilair enorm verbeterd.

“De Kuip blijft naast de verbouwing gewoon De Kuip,” zegt Marnix. “Zodra je binnenstapt heb je echt de WOW-factor. Stel je eens al die grote artiesten voor die hier hebben opgetreden; van Tina Turner, Bon Jovi en Michael Jackson tot aan Prince en Metallica. De Kuip is gebouwd voor evenementen. Iedere twee weken hebben wij hier een mega event voor bijna 50.000 man, die een thuiswedstrijd van Feyenoord bezoeken.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.