Discover the finest spaces
Delen

De Graasj opent in oude Ford werkplaats

Nieuwe evenementenlocatie De Graasj opent de rolpoorten van voormalige Ford werkplaats. De locatie in het centrum van Roermond stond al een aantal jaar leeg en heeft nu eindelijk een nieuwe bestemming. Na een jaar lang uitbreiden en verbouwen is de ruimte uitgegroeid tot evenementenlocatie en ontmoetingsplek voor Roermond.

De Graasj

Het pand van De Graasj (lees: de garage) is in 1958 gebouwd als Ford garage, wat ook terug te zien is in de architectuur. Het gebogen dak bedekt de gehele werkplaats met aan de voorkant een glazen pui met grote rolpoorten. Sinds de bouw van de locatie zijn er een aantal uitbreidingen geweest, waarvan de laatste een jaar duurde. Deze uitbreiding leidde tot evenementenlocatie De Graasj. De locatie wordt gebruikt om in te vergaderen, werken en bedrijfsevents te organiseren. Daarnaast wordt de ruimte gebruikt als creatief atelier, winkel en voor educatie.

De Graasj 1e dag 221016 zwm-1060112

Knipoog naar de jaren zestig

Het interieur is een dikke knipoog naar de sfeer in de Ford garages uit de jaren zestig. Dit vind je onder ander terug in het kleurgebruik in de ruimtes. De locatie is opgezet door Rendiz, dat hiervoor samenwerkte met PSW – dat mensen met een beperking begeleidt en dagactiviteiten biedt. Het pand wordt op duurzame manier van energie voorzien en verwarmd. Dit gebeurt door middel van een warmte terugwin installatie en infraroodverwarming.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.