Discover the finest spaces
Delen

De Feestcaravan komt met pop-up karaoke café

De kans is groot dat ze al aanwezig waren op jouw evenement; Joep en Sjors van De Feestcaravan. Met omgebouwde caravans, paardentrailer en golfkar rijden zij het hele land door om evenementen te voorzien van een feestcafé. Ze kwamen eerder al met de après-ski caravan, Stalbucks, Pubquiz-caravan en Actie in de Taxi. Dit keer is het tijd voor een bruine kroeg zónder wielen. Eentje die ook inzetbaar is voor evenementen op bijvoorbeeld grote hoogte. Joep en Sjors nemen hun succesformule en stoppen deze ditmaal in een pop-up karaoke café. 8m2 aan gezelligheid – overal waar je wilt!

Wat begon met een geintje voor een vrijgezellenfeest, groeide jaren later uit tot succesvolle onderneming. “Na die eerste karaoke-caravan bleef het toch kriebelen en besloot ik dat het tijd werd om De Feestcaravan nieuw leven in te blazen. Ik vroeg Sjors als compagnon. Hij is afgestudeerd etaleur en creatieve ruimtemaker, dus zijn kennis kwam onwijs van pas tijdens dit project. Eind 2016 besloten we om onszelf en onze caravan te verhuren als entertainment en begin 2017 gingen we voor het eerst op pad. Het bedrijf liep vanaf het begin erg goed. In minder dan een jaar tijd moest er een extra caravan bijkomen omdat we dubbele boekingen kregen.’”

Van Feestcaravan tot Stalbucks

De Feestcaravan groeide in korte tijd uit tot een gevestigde naam binnen de entertainmentindustrie. Er was veel vertrouwen vanuit de opdrachtgevers, mede door de flexibiliteit van de twee performers. “We hebben een keer meegemaakt dat een klant belde of we diezelfde avond nog konden komen. Hij belde om kwart voor zes, het eten stond nog net niet op tafel. Hij vroeg of we direct die kant op konden komen. We zijn toen in de auto gesprongen en om zeven uur reden we met de caravan het terrein op.’’ Met deze service scoorden ze punten en dit is terug te zien aan het vertrouwen dat de mannen krijgen. Toen zij vorig jaar aan een opdrachtgever vertelden over één van hun nieuwe ideeën, Stalbucks (bruin café in een authentieke paardentrailer), riep hij meteen: “Doe die er ook maar bij!”. Zo stonden zij met drie verschillende concepten op één evenement.

Terwijl ik met Joep bel, is hij onderweg naar een evenement. De opdrachtgever in kwestie wilde het duo in eerste instantie graag inzetten op een locatie waar de caravan niet naar binnen kon. Hij paste simpelweg niet door de voordeur. Het idee om een pop-up variant op de bekende karaoke-caravans te bouwen, speelde al een tijd door hun hoofd. “Dus toen we deze vraag kregen, was dit de perfecte aanleiding om met de pop-up karaokebar van start te gaan. We zeiden tegen de opdrachtgever: als jij hem kunt verkopen, gaan wij hem bouwen.” Niet veel later was de pop-up karaoke daar. Een bruine kroeg zonder thuisbasis. Een mogelijkheid om dat stukje oer-Hollandse gezelligheid toe te voegen aan elk evenement, zélfs die met een kleine voordeur. De personages Ome Sjaak en Ome Joop spelen voor ‘insmijter’ en draaien de karaokehits. Voorheen stonden zij al op partijen met 2000 gasten, maar ook voor een intiem clubje van vijftien man zijn ze geboekt. “De grootte van de groep heeft geen invloed op de grootte van het feest!” grapt Joep.

De toekomst

Op dit moment heeft de feestcaravan zes verschillende concepten. Wat er nog op de planning staat? “Ja… dat is nog een verrassing. We hebben ongeveer 20 concepten in ons hoofd zitten waar we ooit nog een keer mee aan de slag willen. De vraag is: in welke volgorde? We kunnen niet kiezen. Weer een caravan, of een heel nieuw concept. Als er een opdrachtgever is met een goed idee, dan denken we graag na over de mogelijkheden.” Het laatste feest met de aanwezigheid van deze ras-entertainers is in ieder geval nog lang niet gevierd.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.