Discover the finest spaces
Delen

‘De Derde Donderdag’ terug van weggeweest

De Derde Donderdag, dé bijeenkomst voor en door jonge eventprofessionals, vindt na een ‘pauzeperiode’ van een jaar, op 20 november voor het eerst weer plaats in Amsterdam, en wel in De Nieuwe Liefde. Lisette de Jong, Commercieel Manager van ‘a matter of TASTE’, en Lisette Bloemsma, Sales Manager van Passenger Terminal Amsterdam, vinden het hoog tijd om hun event nieuw leven in te blazen.

Passie voor het vak
“Na een netwerk-zeiltocht in 2008, georganiseerd door Passenger Terminal Amsterdam, waren we nog lang niet uitgepraat. Met de zes deelnemers, allen jonge eventprofessionals met een passie voor het vak, hebben we toen besloten om verder te praten en drinken”, aldus Lisette de Jong. “Doordat we allemaal werkzaam waren in de eventbranche, konden we leuke ideeën uitwisselen vanuit onze eigen vakgebieden en elkaar echt verder helpen.” Lisette Bloemsma vult aan: “Er ontstonden zelfs vriendschappen. En het idee voor De Derde Donderdag was geboren.”

Samen met Xander Kranenburg werkten de dames het DDD-idee uit en maakten zij het event tot wat het tijdens de laatste editie in april 2013 was: een succesvolle, informele bijeenkomst voor en door jonge branchegenoten. “De eerste DDD vond plaats bij Werck in Amsterdam en telde 15 deelnemers. Op de laatste bijeenkomst in 2013 in de Amsterdamse Vondelkerk kwamen maar liefst 100 collega’s af”, aldus Bloemsma.

“‘Change is inevitable, progress is optional’. We gaan er alles aan doen om van DDD ‘nieuwe stijl’ een nóg groter succes te maken.”

 

Professionaliseringsslag
“Door het creëren van de juiste informele sfeer, ontstonden succesvolle zakenrelaties”, leggen de dames ons uit. “De ‘gunfactor’ is altijd de achterliggende gedachte voor DDD geweest. Uit de praktijk is gebleken dat de kleine, intieme club die we voor ogen hadden ook heeft gewerkt. Een aantal bedrijven is door DDD gegroeid en er zijn zelfs nieuwe banen ontstaan. Daar zijn we best trots op.”

Op onze vraag waarom ze destijds dan gestopt zijn met DDD, antwoordt De Jong resoluut: “Het was tijd om het netwerkevent naar een hoger plan te tillen. Helaas hadden we de mogelijkheden niet om de gewenste professionaliseringslag te maken. Nu, anderhalf jaar later, staan we er anders voor en kunnen we niet wachten om aanstaande donderdag de draad weer op te pakken.”

 

DDD ‘nieuwe stijl’
Niet alleen beide Lisette’s worden enthousiast van de terugkeer van het event. Ook vanuit de branche was veel vraag naar een nieuwe DDD. “Op 20 november aanstaande vindt onze ‘we are back’ bijeenkomst plaats en in 2015 starten we met DDD ‘nieuwe stijl’. Wat dat precies inhoudt, houden we nog even geheim”, lacht De Jong.

Bloemsma: “Wat we wel kunnen vertellen is dat we een samenwerking aan zijn gegaan met Christiaan Taverne van Momice. Met een nieuwe event website en inschrijfmogelijkheden wordt de DDD-registratie professioneel aangepakt. De insteek van het event blijft een kleine, informele borrel maar we willen het eerste halfjaar toch een groei realiseren van 10%. Daarnaast bieden we niet alleen onze bestaande DDD-collega’s, maar ook nieuwkomers in de eventbranche een platform. Van cateraar tot AV leverancier, van locatie tot decorateur. Iedereen, ook van buiten Amsterdam, is van harte welkom.”

 

Marketingtool
DDD blijkt naast een netwerkevent ook een marketingtool voor locaties en cateraars. Door het event te hosten, krijgen zij de mogelijkheid zichzelf te presenteren en bekendheid te genereren binnen de branche. “Welke locaties er nog op onze wishlist staan? Onder andere ijVENUES, Het West-Indisch Huis, De Hallen Studio’s, Aitana Hotel, de Kromhouthal, EYE en het Scheepvaartmuseum. We zijn allebei geen ‘stilzitters’ en steeds op zoek naar vernieuwing. Zowel in de organisatie van DDD als in de locaties die we erbij betrekken, zoals deze donderdag met evenementenlocatie De Nieuwe Liefde. De branche verandert continu en is heel trendgevoelig. Dat het event al meer dan vier jaar een succes is, betekent niet dat de formule altijd succesvol blijft.

Inschrijven voor DDD kan middels een mail aan Lisette@taste.nl of Lisette@ptamsterdam.com. “Kom, kijk, borrel en ervaar!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.