Discover the finest spaces
Delen

De Bonte Wever Assen presenteert plannen nieuw congrescentrum

De Bonte Wever Assen presenteerde deze week haar plannen voor een forse uitbreiding. Het viersterrenhotel in Drenthe breidt de locatie uit met een gloednieuwe multifunctionele congres- en evenementenlocatie en meerdere (vergader)zalen. Daarnaast bouwt de locatie 78 nieuwe hotelkamers, twee restaurants, een lobby, Grand Café, recreatieruimte en een nieuwe entree. De bouwplannen moeten van De Bonte Wever in de toekomst een nog grotere landelijke speler maken op het gebied van hotellerie, evenementen en bijeenkomsten.

De Bonte Wever in Assen is gastheer van evenementen als een Dutch Open Darts, een Dutch Open Dance, WK’s, grootschalige concerten en symposia. De locatie beschikt onder meer over een zwem- en saunaparadijs, restaurants en een uitgaanscentrum. Begin 2016 werd de 400-meter ijsbaan van De Bonte Wever in Assen gesloten, waardoor een groot terrein vrij kwam om op te bouwen.

‘Van luxe stoelen in een verhoogde theateropstelling, licht- en geluidsystemen tot aan alle gewenste catering op maat.’

Impressie Bonte Wever

Congrescentrum

In de bouwplannen veel aandacht voor meetings en events. Zo komt er een nieuw congrescentrum, waarmee De Bonte Wever een markt aanboort die zij tot nu toe nog niet actief heeft benaderd. De nieuw te realiseren multifunctionele congreszaal biedt alle gemakken die een zakelijke gast zoekt. Van luxe stoelen in een verhoogde theateropstelling, licht- en geluidsystemen tot aan alle gewenste catering op maat. Naast de congreszaal worden de bestaande vergaderruimtes nog eens uitgebreid met vier nieuwe zalen. In totaal biedt het complex daarmee straks 12 zalen in alle gewenste formaten en opstellingen. Voor de zakelijke voorzieningen wordt een nieuwe, aparte entree gebouwd.

Evenementencentrum

Ook het evenementencentrum krijgt een grote boost. Door de realisatie van een nieuwe multifunctionele locatie van 900m2 heeft De Bonte Wever straks twee grote zalen beschikbaar voor beurzen, concerten, festivals, sportieve evenementen en meer. De zalen zijn onderling gekoppeld door het uitgaanscentrum, waardoor deze nog meer bij evenementen betrokken kan worden. De nieuwe evenementenlocatie biedt straks plaats aan meer dan 5000 gasten indoor en vergroot de mogelijkheden tot organisatie van evenementen enorm.

Sfeerimpressie 2 Bonte Wever

Hotel en restaurants

Het viersterrenhotel zal worden uitgebreid met 78 kamers en heeft in de toekomst 261 kamers met een capaciteit van 620 bedden. Daarnaast wordt er een buffetrestaurant gerealiseerd met een capaciteit voor 900 gasten. Het restaurant is zowel bestemd voor de hotelgasten, als voor passanten en krijgt een nieuw concept met bijvoorbeeld show-cooking. Naast het buffetrestaurant wordt een nieuw à la carte restaurant gerealiseerd. Beide restaurants worden voorzien van buitenterrassen.
De bereikbaarheid van het complex wordt verbeterd door de toevoeging van een nieuw, groot parkeerterrein. Dit terrein kan en zal tevens straks dienst doen als outdoor evenementenlocatie. De architect is PR8 uit Almelo, eerder verantwoordelijk voor het ontwerp van het hotelgebouw. De verwachting is dat in het najaar van 2017 de uitbreiding afgerond zal zijn.

Sfeerimpressie 4 Bonte Wever

De Bonte Wever

De Bonte Wever in Assen is een grote speler op het gebied van hotellerie, horeca en evenementen. Het bedrijf had vorig jaar een notering in de Top 100 grootste horecabedrijven in Nederland en wel op de 65ste plek. Naast dit alles heeft De Bonte Wever een belangrijke regionale functie, onder andere door het aanwezige zwem- en saunaparadijs, de sportvoorzieningen, de bowling, restaurants en het uitgaans- en evenementencentrum. De Bonte Wever wenst nog verder door te groeien en zich ook in de toekomst nog meer te profileren als een multifunctionele locatie waarin de mogelijkheden eindeloos zijn voor zowel de recreatieve als de zakelijke gast.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.