Discover the finest spaces
Delen

De Bijlmerbajes: tijdelijke vergader- en evenementenlocatie in oude gevangenis

Wellicht heb je het in de wandelgangen al gehoord: de Bijlmerbajes in Amsterdam opende begin dit jaar haar deuren voor publiek. Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat de beruchte gevangenis ook beschikbaar is voor evenementen en vergaderingen. Op deze plek, waar vele bekende Nederlandse criminelen achter de tralies hebben gezeten, kun je nu terecht voor een meeting met groepen van vijf tot honderd personen.

Bij een bezoek aan de tijdelijke pop-up locatie, die tot en met eind oktober wordt geëxploiteerd door Bijlmerbajes Events, kruip je voor een dag in de huid van de cipiers en gevangenen. Doordat het oude karakter van het gebouw intact is gebleven, krijg je als snel het gevoel dat je in een aflevering van de televisieserie Prison Break bent beland. In de oude gevangenis zijn drie ruimten te huur. Voor diegenen die de echte gevangenis-sfeer willen proeven, is de voormalige personeelskantine geschikt. De sobere aula leent zich voor evenementen of vergaderingen met grote groepen. Liever iets minder ‘gevangenis’? Wanneer je met een klein gezelschap bent van zo’n vijftien á dertig personen kun je plaatsnemen in de twee knusse zalen met uitzicht op het binnenplein.

Bijlmerbajes ontgrendeld

Na een lange meeting toe aan wat (ont)spanning? Ga dan mee op een rondleiding door de Bijlmerbajes onder begeleiding van een oud-cipier of een ex-gedetineerde. Daarnaast worden er ook diverse spellen aangeboden voor teambuilding. Probeer samen met je collega’s te ontsnappen uit de Escape Room Bijlmerbajes Ontgrendeld door middel van het oplossen van raadsels, of raad wie de foute cipier is.

De voormalige penitentiaire inrichting, die in de jaren zeventig werd gebouwd en in de volksmond als snel de bijnaam ‘Bijlmerbajes’ kreeg, werd in 2016 verkocht en heeft momenteel een aantal tijdelijke functies. Zo wordt een gedeelte gebruikt als verblijfplek voor asielzoekers en een deel als broedplaats voor creatieve ondernemingen, zoals onder meer de koffiespot Refugee Company Café en het pop-up restaurant met chef-koks uit Syrië en Iran. In augustus verandert een deel van de gevangenis in een tijdelijk hotel, waar je kunt overnachten in één van de oude cellen.

Wil je ervaren hoe de Bijlmerbajes ervan binnen uitziet? Wacht dan niet te lang. Vanaf november worden de torens afgebroken en komen er nieuwbouwhuizen voor in de plaats.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.