Discover the finest spaces
Delen

De beleving van Contemporary Art in de nachtelijke uren bij TrouwAmsterdam

Dit tentoonstellings- en performance programma, dat plaatsvindt tussen 5 en 14 september, presenteert hedendaagse kunst op een vernieuwende manier. Dit jaar vinden er drie thematische multimedia tentoonstellingen plaats bij TrouwAmsterdam. Tijdens elke openingsavond vindt er een uitgebreid Public Program plaats met lezingen, performances en muziek rondom de thema’s van de edities. Ook de Blikopeners (jongeren tussen de 15 en 19 jaar met een bijbaan in het Stedelijk) zullen op zondag een speciaal activiteitenprogramma organiseren. De drie tentoonstellingen van Stedelijk at Trouw zijn onderdeel van het Nachtmuseum van Trouw.

In het teken van beweging
Voor de tentoonstellingen van Contemporary Art Club zijn film- en videowerken geselecteerd waarbij de soundtrack, geïnspireerd op pop- en dancemuziek, bepalend is voor het werk. Iedere editie heeft een eigen thema, dat gerelateerd is aan de werken die worden tentoongesteld. De eerste editie van Contemporary Art Club staat in het teken van beweging. Aan de hand van verschillende videokunstwerken wordt de relatie tussen identiteit en dans onderzocht, met aandacht voor bedoelde en onbedoelde verleiding. Hierin is de invloed van zowel de club- als de beeldcultuur sinds de jaren ’70 duidelijk zichtbaar. Tijdens de openingsavond op 5 september is er een lezing van dansexpert Tim Lawrence en zijn er performances van het muziektrio Mike Koldin, kunstenaar Jimmy Robert en het Nederlands Dans Theater (NDT). De avond wordt afgesloten met een live optreden van Emptyset (raster-noton).

Samenwerking Stedelijk Museum Amsterdam en De Verdieping van TrouwAmsterdam
Contemporary Art Club is tijdens de duur van elke editie gratis te bezichtigen tussen 17.30 en 2.00 uur. Voor het openingsevenement worden toegangskosten gevraagd. Contemporary Art Club wordt georganiseerd door het Stedelijk Museum Amsterdam en De Verdieping van TrouwAmsterdam. De Verdieping is het maandelijkse cultuurprogramma van TrouwAmsterdam. De tweede editie van Contemporary Art Club vindt plaats van 31 oktober t/m 9 november en de derde editie van 28 november t/m 7 december 2013.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.