Discover the finest spaces
Delen

De 5 best gelezen artikelen op GreaterVenues van 2017

Het afgelopen jaar spraken wij weer vele locatiehouders, hoorden we over de nieuwste ontwikkelingen op locatiegebied en deelden we onze locatiekennis in inspirerende lijstjes. Natuurlijk komen de berichten wekelijks in de Locatieflash voorbij, maar het kan natuurlijk zo maar gebeuren dat je een bericht over het hoofd ziet. Welke artikelen had je niet mogen missen? Bekijk het in dit overzicht van de best gelezen artikelen op GreaterVenues van 2017!

1. Interview: De toekomstplannen van The Harbour Club

Het is een van de meest opvallende samenwerkingen in de locatiemarkt: de joint venture van Apollo Hotels en The Harbour Club. In diverse locaties van de succesvolle hotelketen zullen Harbour Club’s openen. Dat gebeurde eerder met The Harbour Club Kitchen in het Apollo Hotel Amsterdam, in Oud-Zuid, en later dit jaar opende de tweede vestiging bij het gloednieuwe Apollo Hotel Amsterdam-Vinkeveen – inclusief groot Event Centre.

Maar dat is niet alles: het restaurant in Amsterdam Oost krijgt een drastische make-over en The Harbour Club Scheveningen verhuisde naar een nieuwe locatie. Wij blikten vooruit op deze samenwerking met Joost Verhoeven, concept directeur van The Harbour Club, Barry van Wilgenburg, executive chef van de restaurants, en met area general manager Alexander Kluit van Apollo Hotels.

2. Miranda Paviljoen heropent als Amstel Boathouse

In maart 2017 opende de locatie Amstel Boathouse. Daaraan ging een grootse renovatie vooraf van het in Amsterdam welbekende Miranda Paviljoen, dat op dat moment 130 jaar bestond.

Amstel Boathouse Amsterdam

Met fraaie impressie tekeningen werd vooraf al een beeld gegeven van wat we konden verwachten, maar het eindresultaat bleek een schot in de roos.

3. 11 Industriële locaties – stoere venues met een verhaal

Dat de industriële locatie niet meer is weg te denken uit evenementenlocatieland stond al langer buiten kijf. Dit jaar brak de industriële locatie definitief door als de meest populaire locatiesoort.

Hoog tijd daarom voor een overzicht: welke industriële locaties mag je als liefhebber van deze rauwe, grootse locatiesoort écht niet missen? Een moeilijke opdracht, want elke locatie heeft wel iets bijzonders. Wij zetten er 11 op een rij die volgens ons in ieder geval in dit rijtje thuis horen.

4. Geke Ekelschot: ‘Het centrum van Montfoort als je eventlocatie’

Een horecaondernemer pur sang, dat is Geke Ekelschot. De Montfoortse ondernemer begon zijn locatie imperium met de locatie die zijn grootvader opende in 1935.

Gekes passie voor horeca en slim ondernemerschap zorgden ervoor dat hij vandaag de dag eigenaar is van vier bijzondere locaties in het schitterende oude centrum van de Utrechtse stad Montfoort: Het Oude Stadhuis, De Commanderije van Sint-Jan, De Heeren van Montfoort en Kasteel Montfoort. Hij vertelt ons over zijn pad ‘van herbergier tot kasteelheer’.

5. Mirco Cuppens & Stephan van den Akker (Event Company): ‘Aandacht zit in de kleine dingen’

Hoe weet je of een locatie geschikt is voor jouw event? Is het een combinatie van harde waarden als vierkante meters en feiten, of zijn er ook factoren die in het onderbewustzijn meespelen? In het Locatieonderzoek geven opdrachtgevers nog altijd aan dat ze een locatie niet boeken zonder een positief ‘onderbuikgevoel’. Zo werkt het net zo goed voor locatiehouders, blijkt als we met Mirco Cuppens en Stephan van den Akker van Event Company spreken.

Mirco Cuppens Stephan van den Akker Event Company

Samen exploiteren zij vier  succesvolle locaties (Landgoed Te Werve in Rijswijk, Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn, De Lindenhof in Delft) en ze openden onlangs de nieuwe buitenlocatie Te Werve Buiten. “Krijgen we bij de locatie ‘jeuk in de buik’? Dat is het enige marktonderzoek dat wij doen voor we een besluit nemen over een locatie.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.