Discover the finest spaces
Delen

The Dam bij Amsterdam Sloterdijk wordt hotel

The “Dam”, het voormalige KPN hoofdkantoor bij Amsterdam Sloterdijk wordt herontwikkeld tot een conferentiehotel met 478 kamers en ca. 4.000 m² congresruimte: Park Inn by Radisson Amsterdam. Het grootste leegstaande kantoorgebouw van Amsterdam krijgt daarmee een duurzame, nieuwe bestemming. Deze maand zijn de verbouwingswerkzaamheden van start gegaan.

Park Inn by Radisson Amsterdam
Het ca. 42.000 m2 gebouw in Amsterdam Sloterdijk heeft ongeveer 3 jaar leeg gestaan en zal naar verwachting begin 2016 haar deuren weer openen. De Rezidor Hotel Group, onderdeel van de Carlson Rezidor Hotel Group, heeft gaat het gebouw exploiteren als Park Inn by Radisson Amsterdam. Omnam Investment Group, een Israëlische ontwikkelaar en investeerder, kocht het gebouw van het Duitse fonds Europe 1.

“Het gebouw in Amsterdam Sloterdijk heeft ongeveer 3 jaar leeg gestaan en zal naar verwachting begin 2016 haar deuren weer openen.”

 

Nieuwe functie
“Ik ben enthousiast over de transformatie van leegstaande panden naar een nieuwe functie voor de stad en haar bezoekers. Met de komst van het Park Inn by Radisson hotel laten wij zien dat bestaande gebouwen een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan”, aldus Eric van der Burg, Wethouder Amsterdam.

MOOOI interieur
Het nieuwe Park Inn by Radisson Amsterdam wordt een 478 kamers tellend hotel met ca. 4.000 m2 conferentieruimte, een ballroom van circa 1.000 m², all-day restaurant en a-la-carte restaurant, een entertainment centre, een lobby bar, gym en 500 parkeerplaatsen. De zichtbare locatie in Amsterdam West en de ligging op een paar minuten van zowel Schiphol als het Amsterdamse centrum maken de locatie geschikt voor congressen en vergaderingen. Het bekende Nederlandse designbureau MOOOI is de uitdaging aangegaan om de binnenkant van het gebouw te herontwerpen.

[Foto: The Dam]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.