Discover the finest spaces
Delen

Culinaire verrassingen van tabak en bier in het Tobacco Theater

Niet verwonderlijk dus dat juist het Tobacco Theater was verkozen tot de gastheer van het ‘Nuit Blanche’ festival, hét festival waarbij eten een belangrijk, creatief en innovatief onderdeel vormt: een ware kunstdiscipline gebaseerd op een culinaire verzameling van producten.

Tabak: godslasterend of geneeskrachtig?
Jean Nicot , een Franse ambassadeur in Portugal, stuurde in 1560 een monster van een pas ontdekt verdovend tabak aan het Franse Koninklijke hof. Zijn doel: koningin-moeder Catherine de Medici ontlasten van haar aanhoudende hoofdpijn. Ze werd een zeer toegewijde gebruikster en maakte Nicot tot een grote beroemdheid. Vanaf dat moment werd de tabaksplant naar hem vernoemd: Nicotania, terwijl de chemische stof tot ‘nicotine’ gedoopt werd. Tijdens Diner Narcotique konden de bezoekers in de voetsporen treden van de toegewijde ‘Queen Mom’ en de wereld van kruiden en planten -die zowel een geneeskrachtig als godslasterend imago hebben- ervaren.

Verdovende middelen vinden hun weg naar gerechten
Tijdens het twee-en-een-halve-gangen diner beleefden de bezoekers hoe verdovende middelen als tabak, bier en guarana moeiteloos hun weg vonden naar ogenschijnlijk klassieke gerechten.  Men proefde de historische smaak en –gisting en was getuige van de culinaire bereidingen. Een team van chefs, artiesten en experts op het gebied van ‘verleidelijke’ vloeistoffen werkten  samen om van Nuit Blanche voor elke bezoeker een onvergetelijke ervaring te maken.  Een culinaire verrassing op een bijzondere locatie, het voormalige pakhuis voor tabak: Tobacco Theater.

Initiatiefnemers
Diner Narcotique is geïnitieerd en gerealiseerd door Maureen de Jong ( ‘ t kleinkookbedrijf ) , Barbara Putman Cramer ( Living Antenna ) , Baaf Vonk & Roel van Vliet ( Varkensroosteren.nl ) en Hylke Krikke (Youth Food Movement, een netwerk van jonge mensen die vechten voor goed , schoon en eerlijk voedsel). Het diner bestond uit vlees , zuivel ( rauw ) , Cafeïne , guarana , alcohol en een vleugje van nicotine.


 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.