Discover the finest spaces
Delen

Creativiteit verbindt: nog 5 bijzondere Corona proof initiatieven van evenementenlocaties

Het is weer tijd voor een beetje positiviteit in deze bijzondere en zware Corona periode. De mooie en creatieve initiatieven van evenementenlocaties schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond (zie ook dit artikel met 13 mooie initiatieven!). Sommige om klanten alsnog te kunnen helpen en wat inkomsten binnen te krijgen, en andere om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. We zochten de meest opvallende ideeën bij elkaar voor een flinke dosis inspiratie!

Omdat muziek kan zorgen voor verbondenheid en hoop worden er in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort, die geëxploiteerd wordt door evenementenlocatie en cultureel centrum stAeg, verschillende concerten gehouden door professionele musici die live worden gestreamd op hun website. Het idee is dat de concerten door iedereen bekeken kunnen worden en ook op de website blijven staan totdat het coronavirus is verdwenen. Via de website kun je ook doneren aan de musici die optreden, aangezien zij weinig tot geen inkomsten hebben op dit moment.

Ondersteuning

Ook bijzonder: een aantal hotelkamers van het Van der Valk Hotel Uden-Veghel zijn omgebouwd tot bevalcentrum van het samenwerkingsverband van gynaecologen, verloskundigen en kraamzorgorganisaties uit die regio. De ziekenhuizen in Noord-Brabant hebben namelijk veel van de aanwezige bedden nodig voor coronapatiënten waardoor niet-acute zorg op andere plekken ondergebracht moet worden.

Veel grote hotels en evenementenlocaties stelden hun ruimten de afgelopen weken ter beschikking aan de zorg. Zo ook Easyfairs, eigenaar van tien grote evenementenlocaties in Nederland, België en Zweden. Al deze locaties mogen door de desbetreffende overheden gebruikt worden, bijvoorbeeld als tijdelijke zorgcentra of opslagruimte voor medische benodigdheden. In Nederland gaat het om Evenementenhal Gorinchem en Evenementenhal Venray. De gemeenten Gorinchem, Hardenberg en Venray hebben al laten weten dat ze, als dat nodig blijkt te zijn, graag gebruik willen maken van dit aanbod.

Ontspanning

Eten bezorgen en afhalen mag nog steeds onder de huidige regels. Veel locaties en restaurants zijn daarom met een bezorgservice begonnen. Restaurant DeZusters op het terrein van evenementenlocatie Buitenplaats Doornburgh in Maarssen heeft dit net even in een ander jasje gestoken. Hier kun je namelijk een speciale Dinerbox bestellen met daarin verschillende gerechten die je met elkaar kunt delen. Op deze manier willen ze mensen thuis stimuleren met elkaar aan tafel te gaan en verbondenheid te creëren. Deze gerechten zijn gemaakt met producten van de vaste lokale leveranciers van het restaurant. De box wordt bezorgd in de regio Maarssen.

Een grappig initiatief om klanten betrokken te houden en de verveling tegen te gaan, zijn de online spelletjes die Hotel New York Rotterdam elke dag deelt op Facebook. Het eerste spelletje is simpel: zoek de verschillen tussen twee foto’s van het hotel. Je kunt het antwoord achterlaten in de comments om kans te maken op een prijs. Een mooie afleiding van al het coronanieuws!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.