Discover the finest spaces
Delen

Coronaproof bedrijfsuitje Rijdend & Varend Theater moet noodlijdende sectoren helpen

Er even tussenuit met je team of zakelijke relaties is meer dan ooit nodig in deze rare tijden. Maar hoe doe je dat coronaproof? Wonderbus, een platform voor het gemakkelijk huren van touringcars met chauffeur, lanceerde onlangs het Rijdend & Varend Theater: een uitje waarbij je een bus of boot huurt met je gezelschap, allemaal een horecabox krijgt met lokale producten en entertainment van een spreker, acteur of cabaretier. Er wordt strikt gewerkt volgens de voorschriften van het RIVM en je steunt er bovendien de horeca-, reis- en cultuurbranche mee die hard zijn getroffen door de coronacrisis. 

Wonderbus zag zijn omzet met 97 procent dalen sinds de crisis en zag dit in meerdere sectoren gebeuren. Zo ontstond het idee om de handen ineen te slaan. Touringcarbedrijven, rederijen, horecaondernemers en artiesten kunnen zich aansluiten bij het initiatief zodat het uitje zoveel mogelijk lokaal georganiseerd kan worden. Met een rondrit of rondvaart in de regio door een lokaal vervoersbedrijf of rederij, lekker eten van lokale horecaondernemers en entertainment van lokale artiesten. Wonderbus is het platform waarop al deze partijen samengebracht worden. Per boeking wordt 25 euro gereserveerd voor een uitje voor kwetsbare ouderen. “Met dit initiatief willen we namelijk zoveel mogelijk sectoren en maatschappelijke groepen steunen”, aldus Wonderbus.

Rijdend & Varend Theater

Het nieuwe Rijdend & Varend Theater is een leuk personeelsuitje of relatiegeschenk dat de komende maanden steeds verder uitgerold moet worden in Nederland. Nu zijn er per dag vier vertrektijden per bus of boot te boeken vanuit Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Naast een speciale horecabox kun je er allerlei soorten entertainment bij krijgen zoals een comedy act, interactieve quiz of lezing. 

Onder andere de bekende acteur Kasper van Kooten sloot zich aan bij het initiatief van Wonderbus. “De coronacrisis laat zijn sporen na maar biedt ook kansen. Ik niet kan wachten tot mijn geliefde theaterzalen weer gewoon vol open mogen. Naar aanleiding van een post van mij over tijdelijk theater op bijzondere plaatsen, kwam ik in contact met Wonderbus en we hadden elkaar snel gevonden. Een mooie samenwerking waarbij werknemers en artiesten uit drie sectoren weer aan de slag kunnen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.