Discover the finest spaces
Delen

Corné van Mechelen: De zelfrijdende auto en de evenementenbranche

De laatste weken staan de media er bol van: zelfrijdende auto’s. In navolging van Google testen ook Audi, Volvo, BMW en Mercedes met zelfrijdende auto’s en na Amerika, Duitsland en Zweden wil ook Nederland een eigen stuurloos Wagen(ingen) park. Binnen 10 jaar moet de zelfrijdende auto geïntegreerd zijn in ons straatbeeld. Wat kan dit betekenen voor de evenementenbranche?

The Flying Dutch

Waar een event nu vaak om één plek draait, verwacht ik dat de ervaring zal worden uitgebreid naar meerdere plekken. We zagen daar al een soort van scenario bij ‘The Flying Dutch‘ van John Ewbank, waarbij Nederlands bekendste dj’s in vijf steden tegelijkertijd optraden. Dat was vooral vanwege de sociale cohesie (cool dat ik hier onderdeel van ben), maar stel je voor dat een bedrijfsfeest, bruiloft of clubavond al in de auto begint!

“Binnen 10 jaar moet de zelfrijdende auto geïntegreerd zijn in ons straatbeeld. Wat kan dit betekenen voor de evenementenbranche?”

 

Live broadcasting

Dat zou nu eigenlijk al kunnen. Bijvoorbeeld met een filmpje over hoe het bruidspaar elkaar heeft ontmoet, waar ze geboren zijn en wat ze van elkaar vinden. Of de eerste tracks van de DJ en een interview of live broadcasting vanuit de privéjet van de DJ die uit Ibiza komt vliegen. Nu zit je nog aan het stuur en kijk je geconcentreerd naar de weg (nee, niet naar je mobieltje). Maar straks, met de zelfrijdende auto, kun je hier 100% van genieten. Je voorruit verandert in een projectscherm, misschien rijdt de auto je wel langs verschillende verrassingsplaatsen. Die realiteit is al akelig dichtbij, laat ook dit filmpje van Mercedes zien.

 

Als die auto dan straks ook nog gaat vliegen, worden ook ‘afstanden’ steeds meer relatief en wordt het bezoeken van meerdere gave locaties in één dag steeds gemakkelijker.

De zelfrijdende auto als onderdeel van je event experience. Dag Pathé bioscopen, hallo drive-in? Maar dat is weer een ander verhaal.

 

[box title=”Leuke feiten over zelfrijdende auto’s” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”1″]• Google reed al 2.900.000 km met zelfrijdende auto’s
• Kreeg 12 ongelukken, allen veroorzaakt door anderen
• Als we zelfrijdende auto’s met elkaar delen, verdwijnt 90% van alle auto’s
• 100% zelfrijdende auto’s = 1.200.000 minder verkeersdoden per jaar

Bron: The Economist
[/box]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.