Discover the finest spaces
Delen

Conservatorium Hotel winnaar ‘Best Hotel Interior’ bij Prix Villegiature Awards 2014

Het Conservatorium Hotel is beloond met een award voor ‘Meilleur Architecture d’intérieur d’hôtel en Europe’ bij de prestigieuze Prix Villegiature Awards in Parijs. Ook eerder al wist het Conservatorium Hotel diverse horeca onderscheidingen in de wacht te slepen met haar interieurdesign, waaronder de ‘Andrew Harper Grand Award’ van 2014 en ‘Best Business Hote’l in de Artravel Awards 2013.

Piero Lissoni
“Ik ben verheugd dat zowel het Conservatorium Hotel als het team van Piero Lissoni een prijs hebben gekregen voor ‘Best Hotel Interior’. We zijn bevoorrecht om dagelijks omringd te worden door dit fantastische design. Daarnaast zijn we dankbaar voor de geweldige feedback die we elke dag krijgen van onze gasten. Het is een eer om ook van deze jury bestaande uit beroemde reis- journalisten van de Prix Villegiature deze bevestiging te krijgen”, aldus Roy Tomassen, General Manager van het Conservatorium Hotel.

“De balans in aantrekkelijk design en gastvrije warmte speelt een sleutelrol in al mijn projecten.”

 

Traditie in ere
Het Conservatorium Hotel Amsterdam is gevestigd in het voormalige Sweelinck muziekconservatorium, dat eind 19e eeuw gebouwd werd als Rijkspostspaarbank. De bekende Nederlandse architect Daniel Knuttel was verantwoordelijk voor het ontwerp en werd geprezen om zijn versmelting van eenvoud en functionaliteit. Piero Lissoni, de met diverse awards bekroonde meubel- en interieur ontwerper uit Milaan, heeft deze traditie 100 jaar later in ere gehouden.

Lissoni’s Stijl
Bekend om zijn strakke lijnen, ingetogen stoffen en grijstinten die af en toe worden geaccentueerd door felle accenten, wordt Lissoni beschouwd als een van de meest prominente Italiaanse ontwerpers. Zijn ontwerpen zijn een combinatie van moderne en hedendaagse chique en contrasteren speels met het natuurlijke daglicht in het historische gebouw.

“De verfijnde eenvoud van het hotel is erop gericht een persoonlijke atmosfeer en ambiance te creëren waarin gasten en bezoekers zich direct thuis voelen. De balans in aantrekkelijk design en gastvrije warmte speelt een sleutelrol in al mijn projecten en is een essentieel aspect van mijn werkzaamheden voor onder andere het Conservatorium Hotel”, aldus Lissoni.

[Foto’s: Conservatorium Hotel]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.