Discover the finest spaces
Delen

Congreslocaties Den Haag zoeken samenwerking in ‘The Hague Venues’

Negen toonaangevende congreslocaties in Den Haag hebben zich verenigd in het platform ‘The Hague Venues’. Het doel van de groep: Den Haag als congresstad nog beter op de kaart zetten. Het platform bestaat vooralsnog uit negen locaties, maar dat aantal zal in de toekomst worden uitgebreid. Wij hebben vier vragen voor een van de initiatiefnemers, Tom Verhaar van Fokker Terminal.

Den Haag heeft een zeer actieve marketingorganisatie. Waarom is het nodig om je ook als locaties apart te organiseren?

“The Hague Convention Bureau is ontzettend goed bezig! Maar hun focus ligt met name op de  internationale markt. Wij, de locaties, vinden dat we onze eigen nationale markt niet moeten onderschatten. De meeste locaties zien dat het grootste gedeelte van de partijen momenteel uit eigen land komen. Natuurlijk is het goed om groot te denken, maar we moeten ook blijven kijken naar Nederland zelf. Natuurlijk leveren internationale events door de hotelovernachtingen een enorme economische spin-off op voor de stad. Maar ook de nationale evenementen leveren de stad heel veel op…”

Wat is jullie toegevoegde waarde ten opzichte van die organisatie?

“Voor boekers is de toegevoegde waarde dat je direct kunt zien welke locaties in Den Haag geschikt zijn voor je beoogde event en dat je bij meerdere locaties tegelijkertijd offertes kunt aanvragen. Als locaties gaan we beter samenwerken en partijen naar elkaar doorverwijzen. We moeten eerst iemand voor de stad zien te winnen en vervolgens pas voor de eigen locatie. Als Fokker Terminal, bijvoorbeeld, niet beschikbaar is op de gewenste datum, dan denken we mee met de opdrachtgever welke andere locatie in Den Haag ook geschikt is. Maar we willen het als locaties niet alleen gaan doen. We hebben ook een goede samenwerking met The Hague Convention Bureau en zullen bij onze vergaderingen aanwezig zijn om mee te sparren. Op (internationale) beurzen willen we als THV graag aanhaken bij het Convention bureau om gezamenlijk Den Haag met haar mooie locaties en als congresstad te promoten.”

Wat doen jullie nog meer, behalve de website?

“In eerste instantie is het doel om de zichtbaarheid van de congreslocaties in Den Haag te vergroten. Maar op den duur zullen we ook op inhoudelijk vlak meer gaan samenwerken, je kunt bijvoorbeeld denken aan onderzoeken als benchmarks.”

Kan elke locatie in Den Haag toetreden tot The Hague Venues?

“We willen geen kopie van The Hague Convention Bureau worden, maar echt een eigen specialisme toevoegen. Daarom bestaan we alleen uit ‘special venues’, die puur en alleen gericht zijn op evenementen en dan met name congressen. Daarbij horen dus geen restaurants, strandpaviljoens en hotels. Natuurlijk zijn er grensgevallen denkbaar die er wel bij passen. In die gevallen bepalen we met een commissie welke locaties geschikt zijn en welke niet.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.