Discover the finest spaces
Delen

Congrescentrum Hof van Wageningen dankbaar voor hulp na brand

In Hof van Wageningen zijn inmiddels vijftig hotelkamers weer toegankelijk na de grote brand in het hotel en congrescentrum. Alle kamers zijn naar verwachting in september weer in gebruik, zo meldt de locatie.

‘s Ochtends vroeg op 20 mei werd het Hof van Wageningen getroffen door een brand in de luchtschacht. Alle 171 aanwezige hotelgasten moesten worden geëvacueerd. De evacuatie verliep voorspoedig met behulp van de brandweer en van Junushoff, dat als opvanglocatie werd gebruikt. Er vielen geen slachtoffers, wel was er veel materiële schade.

“Door ieders medewerking en adequate optreden, is menselijk leed voorkomen.”

Adequaat optreden

Hof van Wageningen is een toren van negen etages. De brand ontstond in de toren waar de hotelkamers zijn. Met name de hotelkamers hebben veel rook- en roetschade. De onderste twee verdiepingen, waar het restaurant en het congrescentrum zijn gevestigd, hebben de minste schade geleden. Na een flinke schoonmaakbeurt konden die verdiepingen weer opengesteld. Donderdag 21 mei konden de gasten alweer terecht in Restaurant EatCetera en het congrescentrum van de Wageningse locatie.

Hof van Wageningen wil iedereen bedanken die heeft geholpen bij de brand. “Brandweer, politie, gemeente Wageningen, Junushoff, de Wageningen UR, Idealis, de hotels in de omgeving, vervoersbedrijven, intermediairs, medewerkers Hof van Wageningen en vooral de gasten. Door ieders medewerking en adequate optreden, is menselijk leed voorkomen en daar zijn wij dankbaar voor!”

[Foto’s: Hof van Wageningen]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.