Discover the finest spaces
Delen

Congrescentrum 1931 Brabanthallen viert vijfjarig bestaan

De naam van 1931 Congrescentrum doet misschien anders vermoeden, maar de congreslocatie bij de Brabanthallen viert dit jaar haar vijfjarig bestaan. Het congrescentrum viert haar verjaardag met onder meer een speciaal logo, de onthulling van panelen en kortingsacties.

Rijksmonument

1931 Congrescentrum Brabanthallen is gevestigd in een voormalig veemarktcomplex. In 1931 opende ‘s-Hertogenbosch in de Brabanthallen het eerste, geheel overdekte en afgesloten veemarktcomplex van Nederland. Het gebouw is zó bijzonder dat het op de lijst rijksmonumenten staat. Jaren achtereen wisselden hier koeien en kalveren van eigenaar; nu gebeurt dat met kennis en kunde. De runderhal van toen is nu een geavanceerde congres- en evenementenlocatie, dat modern comfort mixt met een authentiek karakter en daardoor geschikt is voor alle doelgroepen.

Korte geschiedenis

In één van de gangen van het complex zijn vijf panelen bevestigd, waarbij ieder paneel verwijst naar een jaar uit de nog korte maar succesvolle geschiedenis van 1931 als congrescentrum. “Highlights van alle congressen en evenementen die hier tot nu toe gehouden werden, zijn erin verwerkt. En er is in deze gang nog genoeg plaats, dus we kunnen nog jaren vooruit”, aldus Esmé Stoffelen (manager sales bij 1931). “Het gaat heel goed. In 2011 – ons eerste volledige boekjaar – schreven we tegen de verwachtingen in al meteen zwarte cijfers. Partijen weten ons goed te vinden en zijn ook altijd erg tevreden. We doen er dan ook alles aan om het iedereen naar de zin te maken. Het feit dat we intensief kunnen samenwerken met de Brabanthallen is natuurlijk een belangrijke factor in het geheel.”

Ook accountmanager Pauline Rip-Biekens is tevreden over de alsmaar opgaande lijn: “Ieder evenement hier is eigenlijk een hoogtepunt, dus het is moeilijk om aan te geven wat nu echt het meest succesvolle was. Met 250 boekingen per jaar, zijn het er inmiddels ook al heel veel. Dus dan wordt het lastig kiezen. Maar dat Willem-Alexander – eerst als prins en later als koning – hier nu al twee keer te gast geweest is, mogen we toch wel als heel bijzonder beschouwen.”

[foto’s: 1931 Congrescentrum Brabanthallen]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.