Discover the finest spaces
Delen

Congresbranche denkt mee over nieuw congrescentrum Rotterdam Ahoy

Wat zien congresorganisatoren graag terugkomen in het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre? Die vraag legde Ahoy deze week voor aan een groep PCO’s (professional congress organizers). De expertmeeting vond plaats in het Congrescentrum van RDM Rotterdam in de Rotterdamse haven. Het nieuwe internationale congrescentrum van Ahoy wordt in 2019 geopend.

De bijeenkomst werd geleid door congresdeskundige Nico Meyer (MeetingMonitor/Qmatters). David Hess van Kraaijvanger Architects presenteerde de plannen voor het nieuwe Convention Centre en onderbouwde bepaalde reeds gemaakte keuzes in het ontwerp. Na het plenaire gedeelte werd de groep verdeeld over een aantal tafels waar men over verschillende onderwerpen in gesprek ging.

RDM Campus Congrescentrum - Marmeren Hal - Marijke Volkers_1280x853[Het RDM Congrescentrum]

Praktische zaken

Bij de meeting kwamen met name praktische zaken aan bod waar de congresorganisator dagelijks tegenaan loopt, vertelt Kees de Jong van Ahoy. “Kunnen de balies worden verwijderd? Zijn er voldoende damestoiletten; is er genoeg ruimte voor koffers voor de congresgasten; Hebben de zalen voldoende daglicht? Het was mooi om te zien dat iedereen heel goed voorbereid het gesprek inging. Al van tevoren kregen we allerlei adviezen per mail gestuurd. Deze mensen maken dagelijks situaties mee, dat ze denken: ‘Dat daar bij de bouw niet over is nagedacht!’.”

Ahoy-Nieuw Logo pres-7

Waardevolle input

Daarnaast werd de organisatoren gevraagd waar in het gebouw de zaal voor duizend bezoekers geplaatst moet worden. Peter van der Veer, Directeur Ahoy: “Een dergelijke marktconsultatie is voor ons en voor de gemeente – eigenaar van het vastgoed – enorm belangrijk. Dit is een van de belangrijke doelgroepen waarvoor we dit gebouw realiseren. De sessie heeft veel waardevolle input opgeleverd met betrekking tot de uiteindelijke indeling, functionaliteiten en uitstraling van het gebouw.”

Deze succesvolle eerste meeting krijgt absoluut een vervolg, laat Ahoy weten. Zo zal Ahoy ook met andere type organisatoren zoals evenementenbureaus het gesprek aangaan.

Expertmeeting Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) april 2016

[Het expertpanel in RDM Congrescentrum]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.