Discover the finest spaces
Delen

Compleet nieuw 360 graden decor voor livestreamstudio Industrial Studios in Arnhem

Op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem is sinds enige tijd livestreamstudio Industrial Studios geopend. Een enorme industriële hal van 1800 vierkante meter die op allerlei manieren te gebruiken is voor online en hybride events. Sinds kort heeft de studio een compleet nieuwe inrichting gekregen en zijn er langs alle zijden van het pand zitjes gecreëerd. Met dit 360 graden decor heb je vanuit elk cameraperspectief een aantrekkelijk beeld. “Het was voor ons een logische stap om onze set uit te bouwen en nog verder te professionaliseren”, vertelt Robert van den Tooren.

Industriepark Kleefse Waard is naast een bedrijventerrein ook een evenementenlocatie waar gemiddeld 130 events per jaar worden georganiseerd. Toen de coronacrisis uitbrak, kwam dit natuurlijk stil te liggen. “Onze ruimten stonden leeg, waaronder ook onze grote hal. Daarom besloten we al snel om die ruimte om te bouwen tot een grote permanente studio, samen met Robert van onze vaste av-partner Nightlife Productions”, legt Cas van Horck van IPKW uit. Robert: “In normale tijden reden we vaak met een vrachtwagen vol apparatuur naar Cas toe, maar nu hoeft dat niet meer. Bij Industrial Studios staat alles al helemaal voor je klaar en kun je in principe meteen beginnen met streamen. Nu we het 360 graden decor hebben, is een online of hybride event voor veel opdrachtgevers nog tastbaarder geworden. Ze kijken rond en zeggen bijvoorbeeld ‘in dat zitje nemen we dan het intro op en dan gaan we daarna naar de grote tafel’. De verschillende mogelijkheden en settingen die we hebben, komen nu nog duidelijker naar voren.”

Industrial Studios

De gloednieuwe livestreamstudio op Industriepark Kleefse Waard richt zich vooral op hybride events. Cas: “We hebben natuurlijk ontzettend veel ruimte en daardoor leent de studio zich perfect voor hybride events waarbij zo’n negentig mensen in het publiek kunnen zitten op 1,5 meter afstand. Er zijn maar weinig studio’s waar je zoveel ruimte tot je beschikking hebt en dat maakt ons uniek. Verder merken we dat er veel events met een showelement bij ons worden georganiseerd, zoals een awardshow bijvoorbeeld.” Industrial Studios bestaat uit een enorme zaal met een ontvangstgedeelte met statafels waar bijvoorbeeld lekkere hapjes of een lunch geserveerd kunnen worden. Daar achter staat de set en kan het eventuele publiek plaatsnemen. Meer zalen of break-out ruimten nodig? IPKW heeft hier allerlei mogelijkheden voor.

Een livestream of online event wordt meestal uitgezonden via een platform waarop je online bezoekers kunnen participeren. Afhankelijk van de mogelijkheden die het platform moet bieden, kan dit behoorlijk kostbaar worden. Industrial Studios besloot daarom een eigen platform te laten maken: IDS-Live. “Je hebt dan onder andere een eigen eventpagina in jouw huisstijl waar bezoekers vragen kunnen stellen en kunnen chatten. Die vragen komen vervolgens gemakkelijk bij de dagvoorzitter terecht die op een iPad meekijkt. We bieden hiermee een compleet pakket van locatie, professionele techniek en een eigen platform voor je stream”, aldus Cas.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.