Discover the finest spaces
Delen

Coming Soon: Amstel Boathouse herstelt evenementenlocatie in oude glorie

Drie van de zeven zalen alvast open per september

Begin 2017 opent de evenementenlocatie Amstel Boathouse haar deuren aan de Amsteldijk in Amsterdam. De evenementenlocatie, die bij Amsterdammers al sinds de jaren zestig bekend staat als het De Mirandapaviljoen, heeft sinds eind juli een nieuwe eigenaar. Eind van het jaar begint de renovatie van het gebouw, maar vanaf half september kunnen belangstellenden alvast een voorproefje krijgen.

Amstel Boathouse ligt op een prachtige locatie in het Martin Luther Kingpark en heeft een ruim terras aan de Amstel. De geschiedenis van deze locatie gaat terug tot 1887, toen hier de pont naar Ouderkerk vertrok – destijds heette het nog Halfweg ‘t Kalfje. Begin twintigste eeuw maakt Jan Olieslager, ook wel bekend als de ‘Antwerpse vliegduivel’, vanaf hier de allereerste vliegtocht boven Amsterdam. Momenteel zet het paviljoen koers naar nieuwe tijden. Historie herleeft met een restaurant en evenementenlocatie die volgens de nieuwe eigenaren de geschiedenis roemt met moderne smaak, landelijk design en hoogstaande service.

Amstel Boathouse

[Foto: moodboard van Amstel Boathouse]

Historische details

De locatie krijgt van buiten een flinke opknapbeurt, waarbij het oorspronkelijke ontwerp van begin negentiende eeuw als voorbeeld dient. De historische details van het pand, zoals de kenmerkende oude koepel, worden teruggebracht in hun voormalige glorie. Bij de verbouwing wordt daarnaast de oorspronkelijke serre in ere hersteld. Voor de styling aan de binnenkant werkt Amstel Boathouse nauw samen met woonwinkel Rivièra Maison, die moet zorgen dat de locatie die typische ‘boathouse’ stijl krijgt. De locatie krijgt een huiselijke setting waarin natuurtinten, hout en nautische details leidend zijn.

Amstel Boathouse beschikt over zeven verschillende evenementenruimtes en wintertuinen. Deze ruimtes krijgen ieder een update en een eigen karakter. Ze bieden na hun transformatie onderdak aan events voor 12 tot 200 gasten, met een totaal van 700 gasten. Iedere ruimte draagt de naam van één van de imposante spiegelretourschepen waar de VOC mee op pad ging, zoals de ‘Hollandse Leeuw’ en ‘Batavia’. De steiger voor Amstel Boathouse wordt in ere hersteld om varende gasten moeiteloos te kunnen ontvangen.

AmstelBoathouse_combi

Toegankelijke visgerechten

Voor het restaurant en de catering werd een nieuwe keukenploeg samengesteld, deels afkomstig uit de keuken van het voormalige sterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal. De keuken laat zich voor de lunch- en dinermenu’s inspireren door de omgeving. Plateaus fruits de mer, schalen oesters en toegankelijke visgerechten worden bereid met mooie ingrediënten uit het water. Dit vult ze aan met een selectie van zoveel mogelijk biologisch geproduceerde vlees- en vegetarische gerechten.

Vanaf september wordt al een tijdelijk voorproefje van het concept getoond aan het publiek. Het restaurant en drie van de zeven zalen krijgen momenteel een ‘cosmetische’ vernieuwing. Na een sluiting vanaf de kerstdagen heropent het nieuwe Amstel Boathouse definitief haar deuren op 1 maart 2017.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.