Discover the finest spaces
Delen

Column: de creativiteit van Locatieland

We zagen dit jaar heel wat creativiteit voorbij komen bij de redactie. De vele beperkingen door het coronavirus zorgden ervoor dat onze branche creatiever werd dan ooit: bezorgservices werden opgezet, allerlei soorten drive-through concepten bedacht en vooral aan het einde van dit jaar schoten de studio’s voor online events als paddenstoelen uit de grond. Maar locaties dachten ook allemaal heel erg origineel te zijn met hun creatieve uitspattingen en dat viel af en toe nogal es tegen…

Top tien of top honderd lijstjes doen het altijd goed aan het einde van het jaar. Op GreaterVenues doen we hier al jaren gretig aan mee met onze artikelen over de tien populairste en meest inspirerende locaties van het jaar volgens Locaties.nl en Inspirerendelocaties.nl. Laten we daarom een leuk lijstje maken van de meest gehoorde zinnen uit Locatieland in 2020. Gewoon om even wat te lachen in deze barre tijden en bovendien: zelfspot is de beste spot, toch? Met stip op 1: ‘in deze tijden moet je creatief zijn’, op de voet gevolgd door: ‘en toen kwam corona…’. En dan op nummer 3 een praktische: ‘wij voldoen aan de regels van het RIVM’. Een echte dooddoener inmiddels.

Unieke drive thru concepten

En dan nu door naar de woorden die Locatieland in 2020 definiëren en waarmee we elke dag om de oren geslagen werden. Hiervoor ook al genoemd: of het nu om een diploma-uitreiking gaat of een kerstborrel, alles kan in de vorm van een ‘drive-through’. Of nee, ‘drive thru’ zoals het grootste deel van de locaties schreef. Maar goed, dat is vooral iets waar wij als journalisten jeuk van krijgen. Nummer 2: ‘hybride’, dit is natuurlijk een begrip dat dit jaar vleugels kreeg in de evenementenbranche. Hybride events bestonden al even, maar nu werd er ook echt in geïnvesteerd. Met als gevolg dat er ineens honderden ‘unieke’ studio’s bestonden voor online en hybride events. En daar horen ook honderden unieke livestreaming ‘concepten’ bij.

Gelukkig voor ons was niet alles even uniek, want daar kunnen we niet tegenop tikken. En dat maakt ook helemaal niets uit. Want al dat ‘omdenken’, ‘kansen zien’, ‘initiatieven starten’ en ‘concepten bedenken’ heeft wel een ijzersterke branche opgeleverd die alles doet om overeind te blijven. En daar kunnen wij alleen maar heel veel bewondering voor hebben. En artikelen over maken, dat ook.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.