Discover the finest spaces
Delen

Code rood: storm zorgt voor overlast bij evenementenlocaties

Vanwege een zware zuidwesterstorm is het hoogste weeralarm, code rood, afgegeven voor extreem weer in het westen, midden en noorden van het land. Omgewaaide bomen, onveilige situaties of beschadigde daken: ook diverse evenementenlocaties moeten er aan geloven.

Beschadigd dak
Het theater van de musical Soldaat van Oranje is beschadigd geraakt door de storm. Van het dak van de foyer van de TheaterHangaar in Katwijk is een stuk van de bovenlaag gewaaid. Er dreigen nog meer onderdelen van het dak los te raken. “De brokken schieten hier over het terrein heen en het waait hier nog steeds heel hard”, vertelt verslaggeefster Mariët Overdiep van Omroep West. Maandag is er een conferentie van de autofabrikant Hyundai in het gebouw. Die kan doorgaan, maar alle mensen moesten wel naar binnen worden verplaatst. In het theater wordt de komende tijd de musical Soldaat van Oranje gespeeld. Vanavond staat er geen voorstelling gepland. (Bron: Omroep West)

Parken sluiten deuren voor publiek
Dierenpark Amersfoort sloot haar deuren in de ochtend vanwege het stormachtige weer. Om 13.00 konden de poorten van het park weer worden geopend. Ook Dierentuin Artis in Amsterdam heeft de deuren gesloten voor publiek, zo meldde RTV NH. Maandagmiddag besloot het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem haar deuren te sluiten. Bezoekers moeten het bosrijke terrein van het museum verlaten. Volgens een woordvoerster is het uitstrekte terrein niet veilig genoeg meer om er mensen te laten rondlopen.

Reizend Nederland
Naast de locaties heeft ook reizend Nederland last van de storm. Op Schiphol zijn de vertragingen inmiddels gemiddeld 30 minuten, met uitschieters naar een uur of langer. “Rond 13.30 uur neemt de windkracht af, we verwachten dat de vertragingen dan ook teruglopen”, aldus een woordvoerster (ANP). Op Rotterdam The Hague Airport verloopt het vliegverkeer normaal. ”Onze banen liggen gunstig qua deze windrichting, dus we hebben niet heel veel last.” Ook het treinverkeer ondervindt veel last van het weer, ten noorden van Zwolle rijden geen treinen en op meerdere plekken in Nederland is schade aan het spoor en de bovenleidingen ontstaan.

Bron: nu.nl
Foto: Omroep West

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.