Discover the finest spaces
Delen

Claus Company nieuwe exploitant Element Hotel in Amsterdam

Claus Company wordt de nieuwe exploitant van het Element Hotel in Amsterdam. Het Hoofddorpse bedrijf, dat onder andere meerdere evenementenlocaties, restaurants en een bowlingbaan heeft, zegt hiervoor benaderd te zijn door vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep (eigenaar van het Element Hotel). “We hebben lang gezocht naar een kans als deze om ons portfolio uit te breiden. Het Element Hotel staat op de juiste plek en kwam op het juiste moment”, vertelt Rick Claus, CEO van Claus Company. Vanaf 3 januari 2021 gaat het recreatiebedrijf de scepter zwaaien in het Amsterdamse hotel.

Het Element Hotel in winkelcentrum Gelderlandplein is onderdeel van de bekende hotelketen Marriott International. Onlangs werd bekend dat de vorige exploitant een huurachterstand had en dat het pand ontruimd moest worden. Vanaf 2021 wordt Claus Company dus de nieuwe exploitant. Omdat Claus al twintig jaar het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel runt, is het bedrijf bekend met de franchise formule van de keten. In een vrolijke video kondigt Rick Claus de uitbreiding van zijn bedrijf aan.

Bekijk hier de video van Claus Company over het Element Hotel:

Claus Company

De coronacrisis heeft volgens Claus Company CEO Rick Claus weinig invloed gehad op de beslissing om uit te bereiden: “Op dit moment zijn het zware tijden, maar de markt zal weer aantrekken. Ons familiebedrijf bestaat al vijftig jaar en heeft een lange termijnvisie. Daar past investeren in een hoteluitbreiding in deze tijden bij. Ook krijgen we de kans om werknemers in te zetten in beide hotels. Op deze manier behouden we onze talenten”, legt hij uit. In de zomer van 2021 wil het Hoofddorpse bedrijf een tweede vestiging van hun restaurant Barraca openen in het Element Hotel. Volgens Claus Company past de Braziliaanse restaurantervaring goed bij het hotelconcept, het winkelcentrum en de zakelijke doelgroep van de Zuidas.

Het Element Hotel heeft 160 hotelkamers, een fitnessruimte en een ruim dakterras. Verder zijn er twee vergaderruimten die eventueel aan elkaar gekoppeld kunnen worden voor grotere meetings. Het hotel opende in 2016 en focust zich vooral op gasten die een langere tijd blijven. Vandaar dat de hotelkamers allemaal een volledig uitgerust keukenblok hebben.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.